Home Duurzaam Consumeren Groeimogelijkheden voor duurzame consumptie

Groeimogelijkheden voor duurzame consumptie

Volop groeimogelijkheden voor duurzame consumptie. Onderzoek GFK/Solidaridad onder 6000 consumenten. Meer dan de helft van alle Nederlanders die boodschappen doen, koopt af en toe duurzame levensmiddelen. Ze zouden dit nog vaker doen wanneer het aanbod beter aansluit bij hun behoeften. Dit blijkt uit de Duurzame Consumptie Monitor van GFK/Solidaridad. Die is gebaseerd op feitelijk koopgedrag van mensen. De monitor meet alle boodschappen die de klant bij de kassa afrekent.

Drie groepen consumenten
Uit het onderzoek komt naar voren dat het niet om een homogene groep gaat: drie verschillende groepen consumenten kopen vaker duurzaam dan andere consumenten. Samen vormen die groepen 54% van de Nederlanders die boodschappen doen. Die groepen kopen om verschillende redenen duurzame producten en vragen dus om een verschillende manier van benadering.

Handvatten voor bedrijfsleven
De Duurzame Consumptie Monitor biedt het bedrijfsleven concrete handvatten om die verschillende doelgroepen op een voor hen passende manier te benaderen. Een van de grootste supermarktketens en een grote merkfabrikant zijn al met de resultaten van het onderzoek aan de slag. Zij willen hun aanbod afstemmen op hun doelgroep om hun omzet te verhogen.

"Nu het aanbod nog"
De potentie voor duurzame consumptie is dus groot. "Nu het aanbod nog", zegt Nico Roozen, directeur Solidaridad. "Dat blijft achter, waardoor bedrijven potentiële omzet laten liggen." Uit het onderzoek komt duidelijk naar voren waar de consument de verantwoordelijkheid legt voor duurzame productie. Nico Roozen: "Die verantwoordelijkheid legt de consument bij de overheid en bij de fabrikanten."
Bron: solidaridad.nl
----------------------------------------------------------------------

Over de Duurzame Consumptie Monitor
De Duurzame Consumptie Monitor is een jaarlijks onderzoek naar koopgedrag en houding van consumenten op het gebied van biologische producten en fairtrade levensmiddelen. 

Over GfK
GfK Panel Services Benelux is een full-service marktonderzoeksbureau en onderdeel van de divisie GfK ConsumerTracking Europe. GfK Panel services Benelux bv ondersteunt bedrijven in verschillende sectoren (food, fashion, finance, energie, healthcare, consumer durables) bij het verkrijgen van inzicht in het gedrag van de consument door het uitvoeren van verschillende vormen van onderzoek.

Over Solidaridad
Solidaridad is een ontwikkelingsorganisatie die armoede bestrijdt met economische ontwikkeling. Dat doet Solidaridad door het verduurzamen van productieketens en het in de markt zetten van duurzame initiatieven. Voorbeelden van duurzame initiatieven van Solidaridad zijn Max Havelaar, Kuyichi en Agrofair. De ketens waar binnen Solidaridad actief is zijn: koffie, cacao, thee, fruit, soja, palmolie, suikerriet, bio-energie, goud en katoen.
Bron: solidaridad.nl

 

AddThis Social Bookmark Button


Goed en slecht nieuws voor plant- en diersoorten

Het Wereld Natuur Fonds heeft gemengde gevoelens bij de uitkomst van de Conventie voor Biodiversiteit (CBD). Vrijdagavond 29 oktober werden afgevaardigden uit 190 landen het in Japan eens over maatregelen die het uitsterven van plant-en diersoorten tot staan moeten brengen.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com