Home Duurzaam Lifestyle DE DUURZAME WEG

DE DUURZAME WEG

De BOS zendt een documentaire uit waarin enkele bedrijven worden geportretteerd die radicaal voor duurzaamheid hebben gekozen. De politiek schijnt zich nog niet volledig bewust te zijn van de ecologische problemen die ons te wachten staan. Econoom Sander Tideman schetst de context waarin een duurzame weg kan worden bewandeld. Uitzending zondag 12 september, 13:55 op Ned 2.
Duurzaamheid lijkt een hype geworden. De bladen staan er vol mee en de schappen met biologisch voedsel breiden uit. Mensen zijn zich er van bewust dat we zorgvuldiger met de natuur moeten omgaan. Geen wonder dat het bedrijfsleven op deze ontwikkelingen reageert. Een duurzame benadering is niet alleen goed voor het milieu, maar het bevordert ook de lokale en sociale omstandigheden.
Alleen de politiek lijkt zich nog niet in alle gevallen bewust van het feit dat er gehandeld moet worden: Nederlandse politici zijn liever zuinig dan duurzaam. Toch heeft de duurzame ontwikkeling ingezet en lijken het de consumenten en het bedrijfsleven te zijn die deze beweging gaande houden.

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen


Alle 47.800 soorten van Nederland in één boek

In het boek ‘De Nederlandse biodiversiteit’ wordt de complete Nederlandse biodiversiteit beschreven, 47.800 soorten in totaal. Op 25 november neemt Ronald Plasterk het eerste exemplaar van deze uitgave van NCB Naturalis en Stichting EIS-Nederland in ontvangst.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com