Home Duurzaam Lifestyle De stem van jongeren

De stem van jongeren

Een Wageningse en Utrechtse staan in de finale van de verkiezing voor Jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling. Wie laat de stem van jongeren horen bij de Verenigde Naties? Liset Meddens (24) uit Wageningen en Hilde Zevenbergen (21) uit Utrecht zijn de finalisten om Jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling te worden. Jongerenvertegenwoordigers vormen de schakel tussen jongeren en (politieke) instanties. Ze gaan op zoek naar de meningen en ideeën van jongeren en bespreken deze met onder andere ministers en zelfs de Verenigde Naties. Liset, studente International Development Studies aan de Wageningen Universiteit, en Hilde, studente Conflict Studies aan de Universiteit Utrecht, strijden op 30 maart in de finale om de stem van Nederlandse jongerenorganisaties.

De verkiezing wordt georganiseerd door NJR.

“Duurzame ontwikkeling gaat over de toekomst. Jongeren zíjn de toekomst. Daarom is het zo belangrijk dat jongeren vertegenwoordigd worden. Wij hebben een frisse blik en kunnen met vernieuwende ideeën naar politici stappen die al jaren in het vak zitten,” aldus Liset.

“Overal hoor je nu iets over duurzaamheid, volgens mij doen zelfs reclames over wasmiddelen mee aan de hype. Maar wat betekent duurzame ontwikkeling nou echt? Hoe kan je in je eigen leven duurzaam bezig zijn? En wat voor duurzame dingen doe je eigenlijk al zonder je ervan bewust te zijn? Daar wil ik het met jongeren over gaan hebben,” zegt Hilde.

De komende twee jaar laat de nieuwe jongerenvertegenwoordiger de stem van Nederlandse jongeren horen op een groot aantal internationale vergaderingen over duurzame ontwikkeling. Voorbeelden hiervan zijn de Commission on Sustainable Development van de Verenigde Naties en de komende klimaattop in Durban. Dit gebeurt samen met de huidige jongerenvertegenwoordiger Gabe van Wijk (22). Beiden zullen ministers toespreken, onderhandelen over verdragen maar vooral heel veel praten met andere jongeren.

Jongerenvertegenwoordigers

NJR begeleidt en adviseert jongerenvertegenwoordigers zodat zij de stem van jongeren kunnen laten horen. De bekendste is wel de jongerenvertegenwoordiger naar de VN, maar ook voor Europese Zaken, UNESCO en Duurzame Ontwikkeling zijn vertegenwoordigers actief.

NJR

NJR geeft jongeren de kans te laten zien wie ze zijn en wat ze kunnen, of dat nou in hun buurt of bij de VN in New York is. Daarnaast adviseert NJR overheden en allerlei andere organisaties over jeugdbeleid.

 

AddThis Social Bookmark Button


Sloten belangrijk voor biodiversiteit

Het proefschrift van Hester Soomers van de faculteit Geowetenschappen toont aan dat het transport van plantenzaden die zich aan de wind hebben aangepast, grotere afstanden afleggen via sloten dan via wind.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com