Home Duurzaam Lifestyle Isolerende raambekleding als dubbel glas niet kan

Isolerende raambekleding als dubbel glas niet kan

Als een raam met enkel glas niet door dubbel glas vervangen kan worden, kan isolerende raambekleding toch helpen om energie te besparen. Volgens voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal leveren dubbele plisségordijnen met aluminium coating 18 procent minder verwarmingskosten op.

 

Dubbele plisségordijnen bestaan uit twee lagen stof met daartussen een honingraat structuur om een isolerende luchtlaag te creëren. Het effect van dubbele plisségordijnen met aluminium coating achter enkel glas is te vergelijken met houten binnenluiken. De energiebesparing kan oplopen tot 160 euro* per jaar. Gewone gordijnen achter enkel glas besparen een stuk minder. Het sluiten van raambekleding in het stookseizoen, is een relatief makkelijke manier om energie te besparen en het comfort te verbeteren.

Isolerende raambekleding in combinatie met enkelglas geeft een verbetering tot het niveau van dubbelglas. Gewoon dubbelglas is met dit soort raambekleding op te schroeven tot Hoog Rendement HR of HR+ glas. Dit geldt alleen wanneer de isolerende raambekleding gesloten is.

17 Procent van de woningen in Nederland (circa 1,5 miljoen) heeft nog voor meer dan de helft van het glasoppervlak enkel glas. De overige 83 procent van de woningen heeft meestal dubbelglas in de woonkamer, maar vaak  nog niet van HR-kwaliteit. Het plaatsen van Hoog Rendements isolatieglas is dan de meest effectieve maatregel om warmteverlies door ramen tegen te gaan, maar is om allerlei redenen niet altijd gemakkelijk uitvoerbaar. Isolerende gordijnen zijn dan een alternatief.

Bron: Milieu Centraal is een onafhankelijke voorlichtingsorganisatie die consumenten praktische informatie biedt over milieu en energie in het dagelijkse leven; van afval tot zonnepanelen. Onze informatie is goedgekeurd door een wetenschappelijke toetsingscommissie. Wij werken samen met maatschappelijke organisaties, bedrijven, overheid en media.

www.subsidieglasisolatie.nl


 

 

AddThis Social Bookmark Button


Tegenslag voor het behoud van haaien

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) noemt het een grote tegenslag voor het behoud van de haai dat het niet is gelukt om vijf haaiensoorten beter te beschermen. Tijdens de CITES-conferentie in Qatar werden voorstellen om drie soorten hamerhaaien, de witpuntrifhaai en de doornhaai verworpen.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com