Home Duurzaam Lifestyle Landbouwactiekamp 2012: "Voedsel terug in eigen hand"

Landbouwactiekamp 2012: "Voedsel terug in eigen hand"

Landbouwactiekamp 2012: "Voedsel terug in eigen hand" (5-10 juli). Wil je meer weten over de strijd tegen gentech en de door grote bedrijven gedomineerde industriële landbouw? Wil je in actie komen tegen de vleesindustrie en de veevoer-importen?

Maar ben je ook geïnteresseerd in zelf je eigen voedsel verbouwen op een duurzame, klimaatneutrale, autonome en sociale manier? Wil je meer weten over directe, lokale samenwerkingen tussen boeren en consumenten? Ben je niet bang om tijdens een workshop zelf vieze handen te krijgen?

Zorg dan dat je 5 tot en met 10 juli vrij houdt in je agenda!

Vorig jaar vond in de Flevopolder het eerste Landbouwactiekamp plaats.

Door zo'n 70 mensen werd drie dagen bij een bioboer gekampeerd voor een programma vol interessante workshop en acties tegen een gentech-proefveld en het groenwassen van soja. Volgens de deelnemers was het kamp voor herhaling vatbaar. Daarom komt er dit jaar een tweede editie met weer een interessant programma met trainingen, workshops, actie en gezelligheid voor activisten, slow-foodies, boeren en tuiniers, studenten, dierenvrienden en verder iedereen die kennis en vaardigheden over duurzame landbouw en activisme wil opdoen en uitwisselen.

Dit jaar verwachten we wat meer deelnemers vanuit omliggende landen.

Hierdoor zijn er meer mogelijkheden om internationale campagnes voor voedselsoevereiniteit, het behoud van vrije zaden en het recht op land te bespreken.

De locatie van het kamp en het programma zullen op een later moment bekend worden gemaakt.

Als je mee wilt helpen, suggesties hebt voor het programma of om een andere reden contact op wilt nemen, email dan naar Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Meer informatie op www.landbouwactiekamp.net

 

 

AddThis Social Bookmark Button


Kiezen of Verliezen: Biodiversiteit te koop?

Wereldwijd wordt nu naar schatting zo'n 8 tot 10 miljard dollar per jaar besteed aan biodiversiteitbehoud. Dat is bij lange na niet genoeg. Ook behoud van biodiversiteit heeft een financieringstekort van vele miljarden! Er is dus meer geld nodig! Maar hoe komen we daar aan? Is dat een overheidstaak, of spelen bedrijven daarbij een rol?

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com