Home Duurzaam Ondernemen Starbucks kiest voor 100% Fairtrade

Starbucks kiest voor 100% Fairtrade

Starbucks kiest voor 100% Fairtrade in heel Europa. Vanaf heden serveren alle Starbucks vestigingen in heel Europa (NASDAQ: SBUX) 100% Fairtrade gecertificeerde en StarbucksTM Shared PlanetTM  espresso en dranken op espressobasis.  De meer dan vier miljoen klanten in de regio die Starbucks wekelijks verwelkomt, kunnen nu genieten van een Fairtrade gecertificeerde espresso, cappuccino, of koffie verkeerd en tegelijkertijd kleine boeren en hun gemeenschappen helpen ondersteunen in ontwikkelingslanden.

Starbucks is al de grootste inkoper van Fairtrade koffie ter wereld. De stap naar uitsluitend Fairtrade gecertificeerde espresso in Europa, het Midden-Oosten en Afrika draagt bij aan de jaarlijkse premie die Starbucks afdraagt van naar schatting meer dan EUR 2.600.000. Deze premie kunnen kleine koffieboeren investeren in gemeenschapsprojecten.

"Starbucks heeft echt een voortrekkersrol in de koffieindustrie door zijn wereldwijde schaal op een goede manier in te zetten. Deze nieuwe stap in onze samenwerking, die overigens al tien jaar geleden begon, zal het bereik van Fairtrade vergroten en een positief effect hebben op tienduizenden boeren. Zij hebben Fairtrade harder nodig dan ooit, en ook in deze tijden van economische tegenwind blijven mensen trouw aan hun ethische waarden en aan Fairtrade. Vanaf vandaag kunnen zij genieten van Fairtrade terwijl ze een kop van hun favoriete Starbucks koffie drinken," aldus Peter d'Angremond, Directeur van Stichting Max Havelaar.

"In 2009 kocht Starbucks bijna 18 miljoen kilo Fairtrade Certified koffie. We hebben ons doel bereikt om over het afgelopen jaar onze Fairtrade inkopen te verdubbelen," aldus Buck Hendrix, president Starbucks Europa, het Midden-Oosten en Afrika. "Het gebruik van 100% Fairtrade gecertificeerde koffie voor onze Starbucks espresso is maar één aspect van onze samenwerking. We delen ook onze collectieve kennis over het verantwoord gebruik van bronnen om het levensonderhoud van koffieboeren te verbeteren en om de beschikbaarheid van de hoogste kwaliteit koffie te garanderen. Van het inspecteren van de plantages tot programma's om boeren te helpen hun koffiekwaliteit en milieugebruik te verbeteren, maar ook met leningen. Het werk dat we samen doen stopt zeker niet na het plaatsen van het Fairtrade keurmerk op onze kopjes," aldus Hendrix.

Starbucks® Fairtrade Certified Espresso Roast komt grotendeels uit Zuid-Amerika, met name uit Guatemala, Costa Rica en Peru. Het zullen deze boerengemeenschappen zijn die het snelst zullen profiteren, maar andere producenten zullen volgen.
Bron: maxhavelaar.nl

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


'Naar een rijke Waddenzee'

Minister Verburg geeft startschot programma 'Naar een rijke Waddenzee'. Op donderdag 4 maart geeft minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) in Harlingen opdracht tot uitvoering van het programma 'Naar een rijke Waddenzee'.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com