Home Duurzaam Ondernemen Nederlandse bedrijven top in duurzaamheid

Nederlandse bedrijven top in duurzaamheid

Verscheidene grote Nederlandse bedrijven horen bij de wereldtop op het gebied van duurzaamheid. In de zogenoemde Dow-Jones Sustainability Index die donderdag bekend werd gemaakt, nemen vijf (gedeeltelijk) Nederlandse concerns de hoogste positie in.


De ranglijst bestaat uit negentien 'supersectoren'. Op de eerste plaats in de sector Chemie prijkt de naam AkzoNobel. Philips staat bovenaan in de sector Persoonlijke en Huishoudelijke Goederen, TNT voert de lijst aan van de sector Industriële Goederen en Diensten en Air France-KLM die van Reizen en Vrije Tijd. Unilever is de winnaar in de sector Voedsel & Drank.

De ranglijst, het resultaat van een samenwerking tussen de beursgraadmeter van Dow-Jones en vermogensbeheerder SAM, vergelijkt de economische, sociale en milieuprestaties van toonaangevende, beursgenoteerde bedrijven. Dit gebeurt door middel van onder meer uitgebreide vragenlijsten en accountantsrapporten. Op de wereldranglijst staan nu 318 ondernemingen. De index wordt ieder jaar opnieuw samengesteld.

Vorig jaar waren er nog drie Nederlandse bedrijven de beste in hun sector. Dat waren toen TNT, Unilever en DSM. DSM moest zijn eerste plaats nu afstaan aan AkzoNobel, maar staat nog steeds hoog op de lijst.
Bron: AFN

 

AddThis Social Bookmark Button


Zweedse korhoenders naar Nederland

APS: Zweedse korhoenders moeten Nederlands icoon voor uitsterven behoeden. Het gaat slecht met de laatste populatie wilde korhoenders in Nederland. Een nieuw onderzoeksrapport van Alterra toont aan dat de populatie op de Sallandse Heuvelrug wellicht nog te redden is door het bijplaatsen van wilde korhoenders.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com