Home Duurzaam Ondernemen Conferentie ‘Stadslandbouw in vitale steden’

Conferentie ‘Stadslandbouw in vitale steden’

Op het Almeerse stadslandgoed De Kemphaan vindt donderdag 19 en vrijdag 20 mei de internationale conferentie ‘Stadslandbouw voor vitale steden, lessen uit politiek, wetenschap en de praktijk’ plaats. De organisatie is in handen van de RUAF Foundation (Resource centres on Urban Agriculture & Food security), in samenwerking met de CAH Almere, lectoraat ‘eco-effectief ondernemen in een stedelijke omgeving’. Op de conferentie worden uit de hele wereld voorbeelden van stadslandbouw besproken, maar wordt ook gekeken hoe dit fenomeen in een vitale stad als Almere van betekenis voor de samenleving kan zijn. Wethouder Ben Scholten van Economische Ontwikkeling zal de deelnemers aan het eind van de eerste dag officieel verwelkomen.

De conferentie vindt plaats in het kader van het tienjarig bestaan van RUAF. Deze organisatie vindt het jubileum een mooi moment om wereldwijde ervaringen en best practises te delen. Ook wordt besproken hoe verder invulling gegeven kan worden aan stadslandbouw in een zich steeds verder verstedelijkende wereld. In het jaar 2030 is de verwachting dat zestig procent van de wereldbevolking in een stedelijk omgeving woonachtig is. De conferentie brengt politici, onderzoekers en andere professionals op het gebied van de stadslandbouw bijeen om oplossingen aan te dragen voor armoedebestrijding, voedselzekerheid, klimaatverandering en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De deelnemers zijn afkomstig uit vijf continenten, onder meer uit landen als Zimbabwe, Sri Lanka, China, Zuid-Afrika, Brazilië. Naast de mondiale problemen komen ook de plannen voor stadslandbouw in Almere ter sprake tijdens de conferentie. De deelnemers zullen ook een bezoek brengen aan de stadsboerderij die op De Kemphaan is gevestigd.

Gaston Remmers van CAH Almere is betrokken bij de organisatie: “Wij kijken met het lectoraat ‘Eco-effectief ondernemen in een stedelijke omgeving’ welke concepten en werkwijzen beschikbaar zijn om bij te dragen aan een vitale, leefbare stad. Hoe zorgen we ervoor dat de bezieling van ondernemers verbonden wordt met die van anderen? En hoe doen we dat op een manier die sociaal, economisch en ecologisch rendement oplevert? Het lectoraal van de CAH zal nieuwe kennis en concepten ontwikkelen om functies op de rand van stad en platteland, zoals voedselproductie, energieproductie, wonen en welzijn, op een creatieve manier met elkaar te verbinden. Zo wordt via onderzoek door studenten bekeken hoe in een gebied van vijftien hectare rond De Kemphaan het beste invulling kan worden gegeven aan stadslandbouw. Er wordt door CAH Almere onder meer samengewerkt met de Economic Development Board Almere (EDBA) om te komen tot concrete business plannen. CAH Almere is mede-initiatiefnemer van OSA, het Ontwikkelcentrum Stadslandbouw Almere, waar partijen deze week een intentieverklaring voor hebben getekend. Ook Annemarie Jorritsma zette deze week, als voorzitter van de Economic Development Board Almere (EDBA) haar handtekening onder de verklaring.

 

AddThis Social Bookmark Button


Het verlies van plant- en diersoorten

Nederlander bezorgd over het verlies van plant- en diersoorten. De meeste Nederlanders vinden dat geen enkele plant- of diersoort mag uitsterven. Maar als er dan toch een soort moet verdwijnen, laat het dan de mug zijn.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com