Home Duurzaam Ondernemen Nieuwe groene"superkeurmerken"

Nieuwe groene"superkeurmerken"

Zeven organisaties hebben het nieuwe keurmerk "Klimaatneutraal gegarandeerd"ontvangen, het eerste en enige groene "superkeurmerk" voor organisaties die controleerbaar hun CO2-voetafafdruk reduceren tot nul.

Iedere organisatie stoot CO2 uit. Hoeveel dat is, is afhankelijk van het type organisatie en haar activiteiten. Maar hoe groot of klein die uitstoot ook is: steeds meer organisaties willen hun CO2-voetafdruk reduceren om zo de klimaatverandering tegen te gaan. Wie zich aantoonbaar inspant voor een beter klimaat, kan sinds januari 2012 in aanmerking komen voor ‘Klimaatneutraal gegarandeerd’. Recent zijn de eerste zeven keurmerken uitgereikt aan:

• Cordaid, categorie ‘Onderneming’

• Sogeti, categorie ‘Onderneming’

• Oggu, categorie ‘Product’

• Leoxx, categorie ‘Product’

• Asito, categorie ‘Onderneming’

• Mercure hotels, categorie ‘Dienst’

• Terberg, categorie ‘Product’

Verschillende categorieën

Het keurmerk kan toegekend worden aan de gehele organisatie, aan het product of aan de dienst. Andere categorieën zijn ‘evenement’, ‘vliegen’ en ‘rijden’. Voor elke categorie gelden strenge criteria. Om in aanmerking te komen, wordt allereerst de CO2-uitstoot in kaart gebracht. Vervolgens moet de organisatie gericht actie ondernemen om de uitstoot terug te dringen. Uitgangspunt daarbij is dat de CO2-uitstoot controleerbaar moet zijn teruggebracht tot nul zodat er echt sprake is van ‘klimaatneutraal’. Voorbeelden van concrete activiteiten die de eerste ontvangers van het ‘Klimaatneutraal gegarandeerd’-keurmerk hebben ondernomen zijn vermeld in de bijlage.

Objectieve toetsing

Om het keurmerk te verkrijgen, zijn de plannen en initiatieven van de aanvragers objectief beoordeeld en gecontroleerd door Climate Neutral Group. Het terugdringen van de CO2-uitstoot gebeurt in de eerste plaats via energiebesparing en verduurzaming. Het restant wordt extern gereduceerd via investeringen in klimaatprojecten in ontwikkelingslanden, vooralsnog de enige manier om geheel klimaatneutraal te worden. Directeur René Toet van Climate Neutral Group: “We toetsen die stappen aan een helder protocol. Met het verkregen predicaat kunnen bedrijven transparant maken wat het resultaat is van hun inspanningen. Als dit andere organisaties inspireert, komt een klimaatneutraal Nederland steeds dichterbij. Dat zou mooi zijn.” Organisaties die het keurmerk ontvangen, mogen een jaar lang het ‘Klimaatneutraal Gegarandeerd’-logo voeren.

Over ‘Klimaatneutraal gegarandeerd’

Het keurmerk ‘Klimaatneutraal gegarandeerd’ wordt uitgegeven door Climate Neutral Group. Climate Neutral Group is al ruim tien jaar actief in de strijd tegen klimaatverandering, met als missie om zoveel mogelijk organisaties te helpen klimaatneutraal te ondernemen. ‘Klimaatneutraal gegarandeerd’ is gebaseerd op standaarden zoals ICROA, PAS2060 en het Carbon neutral protocol, maar gaat in de uitvoering en eisen een stap verder. Het is een standaard en concrete aanpak voor organisaties die hun bijdrage aan het klimaatprobleem willen verminderen én de resultaten zichtbaar willen maken voor de buitenwereld.

 

 

AddThis Social Bookmark Button

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


CITES loopt uit op grote teleurstelling

De CITES-conferentie over de handel in bedreigde planten en dieren is gisteren 25 maart geëindigd in een grote teleurstelling voor het Wereld Natuur Fonds (WNF) en alle landen die serieus werk willen maken van de bescherming van dier- en plantensoorten.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com