Home Duurzaam Ondernemen Europese WNF-petitie voor duurzaam visserijbeleid

Europese WNF-petitie voor duurzaam visserijbeleid

Het Wereld Natuur Fonds lanceert woensdag in Nederland de Zee Vol Vis-petitie om de Europese Unie onder druk te zetten een duurzamer visserijbeleid te kiezen. Europa heeft dit jaar een unieke kans een einde te maken aan overbevissing en aantasting van zeeleven door zijn vissersvloot. In het Europees Parlement staat de komende maanden de herziening van het Gemeenschappelijk Visserij Beleid op de agenda. Hierin worden de regels vastgelegd waar vissers zich de komende tien jaar aan moeten houden.

De Zee Vol Vis-petitie is te vinden op het nieuwe online WNF-platform 50 manieren (www.wnf.nl/50manieren). De petitie heeft in Groot-Brittannië al bijna honderdduizend handtekeningen opgeleverd van mensen die willen dat Europa zijn visbestanden veilig stelt voor de komende generaties. Om te laten zien dat die roep in heel Europa klinkt, lanceert WNF de petitie nu internationaal. Het doel is om in september een half miljoen handtekeningen te overhandigen aan het Europees Parlement, voorafgaand aan een belangrijke stemming over het visserijbeleid.

Visbestanden gedecimeerd
De Europese visgronden behoorden ooit tot de rijkste ter wereld. Maar na veertig jaar Europees visserijbeleid waarin exploitatie van de zee en het bevorderen van een omvangrijke, moderne visserijvloot centraal heeft gestaan, zijn veel visbestanden gedecimeerd en worden ecosystemen bedreigd. Zeker driekwart van de Europese visbestanden wordt overbevist. Bovendien zwermen gigantische Europese diepvriestrawlers over oceanen in een wereldwijde race om de vis. Bijna 30 procent van de vis die door de EU-vloot wordt aangeland, is gevangen in wateren buiten Europa.

Dringend beroep 
Gebrek aan duurzame visserij is ook slecht voor de visserijsector. Overbevissing in Europa zorgt ervoor dat de sector jaarlijks naar schatting drie miljard euro aan potentiële inkomsten misloopt.. De petitie doet daarom een dringend beroep op het Europees Parlement en visserijministers om:

• Duurzaam visserijbeheer de norm te maken in het Gemeenschappelijk Visserij Beleid. Zo krijgt de visstand voldoende tijd zich te herstellen en wordt de natuur in zee beschermd.

• Een einde te maken aan ongewenste bijvangsten. Regelgeving moet ervoor zorgen dat vissers alleen de vis vangen die ze willen vangen.

• Regels te laten gelden voor alle Europese schepen, waar ter wereld die zich ook bevinden.

• De overcapaciteit van de Europese vloot aan te pakken. De vissersvloot kan twee tot drie keer meer vis vangen dan de natuur aan kan.

 

AddThis Social Bookmark Button


Sea the Truth waarschuwt tegen uitsterven ....

Sea the Truth waarschuwt tegen uitsterven vissoorten door overbevissing . In de week dat experts van de Verenigde Naties waarschuwen dat het uitsterven van oceaanvissen dreigt binnen 40 jaar, heeft de Nicolaas.G.Pierson Foundation haar nieuwe documentaire gepresenteerd in een uitverkocht Tuschinski.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com