Home Duurzaam Ondernemen Groen bedrijvennetwerk breidt uit naar India

Groen bedrijvennetwerk breidt uit naar India

Leaders for Nature, het bedrijvennetwerk van natuurorganisatie IUCN, gaat het bedrijfsleven in India mee helpen vergroenen. Het internationaal kantoor en het Nederlands comité van IUCN (International Union for Conservation of Nature), ontwikkelingsorganisatie Hivos, de Confederation of Indian Industries en natuurbeschermer Wildlife Trust of India hebben daarover dinsdag een overeenkomst gesloten.

In Nederland bestaat het netwerk van Leaders for Nature uit ABN Amro, AkzoNobel, ARCADIS, Cofely, Desso, DHV, DSM, Eneco, Essent, FrieslandCampina, IBM, ING, InterfaceFLOR, KLM, Nutreco, Philips, Post NL, PWC, Rabobank en Shell. Als leidende ondernemersorganisatie vertegenwoordigt de Confederation of Indian Industries alle belangrijke bedrijven in India.

Doel van het nieuwe verband Leaders for Nature India is de samenwerking tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties te vergroten. Leaders for Nature richt zich op het integreren van duurzaamheid in bedrijfsprocessen.

Bij deze inzet gaat speciale aandacht uit naar het behouden van ecosystemen en biodiversiteit, en het duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Dit natuurlijke kapitaal is de basis en de drager van de economie, zowel in Nederland als in India.

De samenwerking tussen natuurorganisaties IUCN en de Wildlife Trust of India, ontwikkelingsorganisatie Hivos en de grootste ondernemersorganisatie in India geeft aan dat de vergroening van de economie ook buiten Nederland als een noodzaak wordt gezien. De samenwerking tussen het bedrijfsleven en NGO's vormt daarbij de sleutel.

Het is in India voor het eerst dat hiertoe een platform wordt opgericht.

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen


Nieuwe Rode Lijst Libellen: natuurbescherming werkt

Het voorstel voor de nieuwe Rode Lijst libellen laat een verbetering zien ten opzichte van de vorige, die dateert uit 1997. Dit komt vooral door de verbeterde waterkwaliteit. Maar ook de toegenomen aandacht voor natuurontwikkeling en natuurbeheer van de afgelopen 20 jaar werpt zijn vruchten af.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com