Home Duurzaam Overheid 13 energiezuinige nieuwbouwprojecten

13 energiezuinige nieuwbouwprojecten

Extra steun voor 13 energiezuinige nieuwbouwprojecten. Minister Van Middelkoop voor Wonen, Wijken en Integratie heeft dertien nieuwbouwprojecten aangewezen om ervaring op te doen met zeer energiezuinig bouwen. Daarvoor hadden 47 gemeenten een aanvraag ingediend.

Een onafhankelijke commissie, bestaande uit projectontwikkelaars, bouwers, woningcorporaties, gemeenten en provincies, heeft de minister een voordracht gedaan. De commissie heeft o.a. gelet op de mate waarin opgedane kennis en ervaringen kunnen worden toegepast in andere nieuwbouwprojecten elders in Nederland.
Minister Van Middelkoop geeft de 13 excellente gebieden maximaal 300.000 euro per project. De projecten krijgen deze subsidie voor de extra proces- en begeleidingskosten die gemoeid zijn met de uitvoering van het project.
Achterliggend doel van de regeling Excellente gebieden is om, vooruitlopend op het aanscherpen van de EPC-eisen (Energie Prestatie Coëfficiënt) in 2011 en 2015, op grotere schaal ervaring op te doen met zeer energiezuinige, innovatieve nieuwbouw. De EPC-norm  geeft inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
De vernieuwingen kunnen zowel technisch, organisatorisch of financieel van aard zijn. De aanvragen moesten projecten betreffen waarin minimaal een 25% betere energieprestatie dan wettelijk verplicht volgens de bestaande EPC-eisen wordt gerealiseerd. Opvallend was dat veel aanvragen verder gingen in hun ambitie om energiezuinig te bouwen.
Het is de bedoeling dat alle bouw- en ontwikkelpartijen in Nederland  van de opgedane kennis en ervaring kunnen profiteren. Innovatieve technieken en werkzaamheden die bij het ene project succesvol blijken te zijn, kunnen dan makkelijker bij andere projecten worden toegepast. Dat scheelt tijd en geld. NL Energie en Klimaat, onderdeel van Agentschap NL,  faciliteert het kennis- en leertraject en zal actief contact onderhouden met de excellente gebieden.
De dertien toegewezen projecten:
• Geerpark in Heusden;
• Erasmusveld-Leywegzone in Den Haag;
• Hout Noord in Almere;
• Vroonermeer Noord in Alkmaar;
• Klimaatneutraal Jeruzalem in Amsterdam Oost-Watergraafsmeer;
• Klimaatneutraal Steenbrugge in Deventer;
• Distripoort Noord-Holland in Koggenland;
• De Houthaven in Amsterdam Westerpark;
• Venlo Greenpark, Villa Flora en Innovatoren in Venlo;
• Velmolen Buiten: Duurzaam bouwen én wonen in Uden;
• Wijkvernieuwing Stekkenberg-West in Groesbeek;
• CO2 neutrale straat Grijpskerk in Veere;
• De Elementen Deelgebied Dijkzone 1C in Spijkenisse.
Bron: min. VROM

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen


Tegenslag voor het behoud van haaien

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) noemt het een grote tegenslag voor het behoud van de haai dat het niet is gelukt om vijf haaiensoorten beter te beschermen. Tijdens de CITES-conferentie in Qatar werden voorstellen om drie soorten hamerhaaien, de witpuntrifhaai en de doornhaai verworpen.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com