Home Duurzaam Overheid Kabinet doet mee aan Dag van de Duurzaamheid

Kabinet doet mee aan Dag van de Duurzaamheid

Woensdag 9 september is de Dag van de Duurzaamheid. Een duurzame samenleving is één van de prioriteiten van dit kabinet. Een samenleving waarin we voldoen aan de behoeften van nu en werken aan een betere wereld voor toekomstige generaties. Groen, groei en welvaart voor iedereen, hier en elders in de wereld, kunnen samengaan. Het kabinet doet daarom graag mee aan deze dag.

De stichting Urgenda organiseert de Dag van de Duurzaamheid. Tijdens deze dag vinden honderden activiteiten plaats. Variërend van lanceringen van duurzame producten, grote congressen, tentoonstellingen en activiteiten op scholen tot acties van diverse (milieu)organisaties. Al deze initiatieven brengen de urgentie van het vraagstuk weer onder de aandacht. Iedereen wordt op deze dag uitgenodigd om mee te doen.

Het kabinet neemt deze uitnodiging graag aan. Het kabinet zet zich in voor duurzame ontwikkeling, ook tijdens de huidige recessie. Het biedt juist tal van kansen voor economisch herstel. Duurzame bedrijvigheid kan de komende jaren veel werkgelegenheid creëren en biedt daarmee een mogelijke uitweg uit de recessie.

Deelname ministers
Namens het kabinet zullen diverse bewindslieden deelnemen aan de Dag van de Duurzaamheid:

Minister Cramer is vanavond aanwezig op de Nacht van de Duurzaamheid en presenteert daar samen met Minister Eurlings nieuwe initiatieven voor Duurzame mobiliteit. Op 9 september trapt zij de Dag van de Duurzaamheid af in de Amsterdam Arena. Vervolgens slaat zij de eerste paal van het Zoneiland Nuon in Almere en neemt zij de conclusies van een congres over duurzame gebiedsontwikkeling in ontvangst. Tot slot presenteert zij samen met de sector spoor een uniek project op het gebied van windenergie.

Minister Eurlings is aanwezig op de Nacht van de Duurzaamheid waar hij met de sector nieuwe initiatieven voor Duurzame Mobiliteit presenteert.

Minister Verburg bezoekt onder andere de Rotterdamse vestiging van het Leger des Heils. Zij starten een project om producten die de voedingsmiddelenindustrie te veel heeft geproduceerd, te verwerken in hun maaltijden. Zo wordt voedselverspilling verminderd.

Minister Koenders kiest samen met bouwend Nederland voor duurzaam hout. Op een bouwlocatie in Den Haag bevestigen bouwbedrijven, projectontwikkelaars en woningcorporaties deze keuze. Ook AkzoNobel is onderdeel van deze coalitie. Gezamenlijk plaatsen zij een FCS kozijn in het nieuwe stadsdeelkantoor van Den Haag.

Minister Ter Horst huldigt enkele gemeenten die koploper zijn op het gebied van duurzame bedrijfsvoering in Den Haag (Dudok).
Bron: Minvrom.nl

 

AddThis Social Bookmark Button


CITES loopt uit op grote teleurstelling

De CITES-conferentie over de handel in bedreigde planten en dieren is gisteren 25 maart geëindigd in een grote teleurstelling voor het Wereld Natuur Fonds (WNF) en alle landen die serieus werk willen maken van de bescherming van dier- en plantensoorten.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com