Home Duurzaam Overige FNV Vakcentrale kiest voor FSC

FNV Vakcentrale kiest voor FSC

FNV Vakcentrale kiest voor verantwoord hout en papier met het keurmerk van de Forest Stewardship Council (FSC). Daartoe ondertekenen de Vakcentrale en FSC Nederland vandaag het FSC-Convenant.

Met het FSC-Convenant neemt FNV Vakcentrale zich voor alleen nog gebruik te maken van FSC-gecertificeerd papier en worden bij interne verbouwingen FSC-hout en houtproducten voorgeschreven. Daarnaast brengt FNV de Forest Stewardship Council en het convenant bij haar nationale en internationale contacten onder de aandacht. Ondertekening van het convenant hangt samen met het nieuwe beleid van de vakcentrale rond duurzame economische ontwikkeling. Eerder tekenden FNV Bouw en FNV Bondgenoten het convenant.
Bart van der Linden, directeur FSC Nederland, stelt vast dat er de nodige raakvlakken bestaan tussen FSC en de vakbeweging. “Net als de Vakcentrale staat ook FSC voor goede arbeidsrechten en –omstandigheden. Het is één van de fundamenten van verantwoord bosbeheer.
Uiteraard zijn wij verheugd over de samenwerking met de vakcentrale. Zo biedt het convenant ons de mogelijkheid om FSC veel nadrukkelijker onder de aandacht te brengen, ook bij de achterban van de Vakcentrale. Hoe beter mensen bekend zijn met het FSC-keurmerk, des te eerder ze kiezen voor hout en papier met het dit keurmerk, in hun werk en privé. En dat is goed nieuws voor de bossen wereldwijd.”

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen


'Combinatie virus en parasiet nekt bijen'

Amerikaanse onderzoekers denken dat de meest waarschijnlijke oorzaak van het vooralsnog mysterieus verdwijnen van bijenvolken een combinatie is van een virus en een parasiet.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com