Home Duurzaam Vervoer Elektrisch rijden: slim en schoon

Elektrisch rijden: slim en schoon

Vrijdag 18 februari werd in NEMO de nieuwe tentoonstelling ‘Iedereen Elektrisch’ geopend. De expositie toont een toekomst vol elektrische auto’s, smart grids en schone energieopwekking. Drie dingen die nauw met elkaar in verband staan.

Dit jaar moet de elektrische auto definitief gaan doorbreken. Het Rijk investeert 65 miljoen euro, de Gemeente Amsterdam legt een netwerk van oplaadpunten aan en met de Nissan Leaf is het startsein gegeven voor seriegeproduceerde elektrische gezinsauto’s

Vooral Amsterdam is erg actief bezig met elektrisch vervoer. De komende twee jaar worden 200 oplaadpunten gerealiseerd, onder andere op alle P+R-terreinen. Daar komen minimaal twee parkeerplaatsen gereserveerd voor elektrische auto’s en in elke openbare parkeergarage vind je straks ook minstens twee oplaadpunten.

Amsterdam promoot elektrisch rijden

Dit filmpje met Rutger Hauer, Jort Kelder en Froukje Jansen geeft een vooruitblik op 2011, als de eerste elektrische productieauto’s op de markt komen.

Amsterdam wil dat in 2015 5% van de stadskilometers elektrisch gereden wordt; dat zijn zo’n 10.000 auto’s elektrische auto’s. Om die doelstelling te behalen, zijn er onder andere subsidieregelingen van kracht en is er een parkeeractie: tot en met 31 maart 2012 kun je bij de oplaadpunten gratis parkeren én opladen!

Bron: kennislink.nl

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen


Madagaskar schatkamer voor nieuwe soorten

Tussen 1999 en 2010 zijn op het eiland Madagaskar ruim 615 nieuwe plant- en diersoorten ontdekt. Dat is een gemiddelde van meer dan één ontdekking per week.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com