Home Duurzaam Vervoer Duurzame remise voor RET in Rotterdam

Duurzame remise voor RET in Rotterdam

De RET opent  maandag de deuren van zijn nieuwe tramremise Beverwaard. De remise is gebouwd van duurzame materialen, de trams worden gewassen met hemelwater en de grond waarop de remise staat wordt optimaal benut.

Op het dak is bijvoorbeeld een P+R terrein gerealiseerd, dat plaats biedt aan 500 auto’s.

Volgens de RET wordt inmiddels vanuit heel Europa wordt het ‘groene paradepaardje’ bezocht en is het een bijzondere remise met internationale allure. Er wordt bijvoorbeeld energie bespaard door een intelligent lichtsysteem en het anders gebruiken van daglicht. Ook is alle buitenverlichting op zonne-energie en is er bijvoorbeeld restmateriaal aan het beton toegevoegd.

Door de komst van de remise Beverwaard zal de remise Hilledijk gaan sluiten. Dit was ooit de eerste metroremise van de eerste metrolijn in Nederland.

 

AddThis Social Bookmark Button


Expeditie Borneo,160 nieuwe soorten

Expeditie Borneo levert duizenden DNA-monsters en circa 160 nieuwe soorten op. Tijdens een grootschalige expeditie op Borneo hebben onderzoekers van de Maleisische natuurbeschermingsorganisatie Sabah Parks en Naturalis Biodiversity Center zo’n 3500 DNA-monsters verzameld van meer dan 1400 soorten.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com