Home Duurzaam Vervoer De kick off van de eerste Leeuwarder E-stafette!

De kick off van de eerste Leeuwarder E-stafette!

Wethouder Isabelle Diks van de gemeente Leeuwarden geeft op woensdag 12 oktober om 9.30  uur het startsein voor de  E-stafette (de E staat voor elektrisch rijden). Vanaf dat moment ‘crossen’ vier jonge Leeuwarder ondernemers - elk twee weken lang-  door Leeuwarden op een Trekker (elektrische step) of een MPI Retro (elektrische scooter). De duurzame vervoersmiddelen zijn beschikbaar gesteld door Ontwikkelingsbedrijf Leeuwarden (OBL). “Elektrisch rijden is milieuvriendelijk, stil en ook nog eens heel goedkoop”, zegt adviseur Hester van der Werff van OBL. “Wij vinden dat Leeuwarden nóg elektrischer kan en stimuleren elektrische mobiliteit.  Dit doen we door het beschikbaar stellen van een bedrijfsverzamelgebouw aan ondernemers die iets te maken hebben met elektrische mobiliteit,  maar ook door het gebruik van elektrische voertuigen te promoten. Vandaar onze actie.” Jonge Leeuwarder ondernemer Marcha de Vries (ZinnigZoet)  is de eerste die de scooter of step twee weken mag gebruiken. Daarna is het de beurt aan Michiel Mentink en Amir Bouanane (Trippl skins and Wraps), Eelco Schutter (Green Fortune) en Ali Haizerzada (Future Models). De rij- en andere ervaringen van de ondernemers  worden onder andere gepubliceerd op de websites van OBL, Inqubator Leeuwarden en 058 Business en in het magazine ‘Ondernemend Friesland’.

 

Woensdag  12 oktober. 9.30 uur.

 

Kick off E stafette.

Bedrijfsverzamelgebouw Elektrische mobiliteit,

Apolloweg 8, Leeuwarden.

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen


Handel in tonijn en haaien

 175 landen bijeen voor herziening handelsverdrag wilde planten en dieren. Handel in tonijn en haaien hoog op agenda CITES-conferentie. Regeringen van 175 landen komen van 13-25 maart in Doha (Qatar) bijeen voor de 3-jaarlijkse CITES-conferentie.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com