Home Duurzaam Vervoer Winnaar Scriptieprijs E-mobiliteit krijgt € 10.000,-

Winnaar Scriptieprijs E-mobiliteit krijgt € 10.000,-

Joris Luijendijk en Wubbo Ockels reiken de grootste scriptieprijs van Nederland uit. De winnaar van de Scriptieprijs E-mobiliteit krijgt € 10.000,- en weekend Tesla. Op vrijdag 11 november, 11-11-11, vindt voor de 3e keer de Dag van de Duurzaamheid plaats; het grootste duurzaamheidsevenement ooit in Nederland. Om 12.30 uur maken Joris Luijendijk en Wubbo Ockels de winnaar bekend van de E-mobiliteitsscriptieprijs tijdens een symposium over duurzaamheid op de HAN in Arnhem. De winnaar krijgt 10.000 euro en een weekendlang de Tesla Roadster, een elektrische supersportwagen, in gebruik.

De prijs beloont de universitaire- of HBO scriptie die de kennis van elektrisch vervoer het meest vooruit helpt.

Vorig jaar bedacht NRC journalist Joris Luyendijk de E-mobiliteit scriptieprijs om de kennis van elektrisch vervoer in Nederland te vergroten. Voor de inzendingen zijn alle invalshoeken denkbaar, van technisch tot historisch en van juridisch tot sociologisch. Het geldbedrag is bij elkaar gebracht door een groep betrokken burgers. De winnaar ontvangt 10.000 euro. Het is daarmee de grootste scriptieprijs van Nederland.

De winnaar mag een weekend rijden in een Tesla Roadster, aangeboden door Eclectic. De Tesla is een 100% elektrische auto die volledig cradle-to-cradle geproduceerd is. De auto is voor meer dan 99% recyclebaar: alleen van de accu blijft 5% inert materiaal over, de rest van het materiaal wordt volledig hergebruikt.

De jury selecteerde vier genomineerden uit het totaal van 17 inzendingen van studenten van de HAN, TU Delft, RUG, TU/e, TUD, KU Leuven, VU Amsterdam, WUR en TiasNimbos. De genomineerden zijn Swagat Chopra (draadloos opladen, TUD), Long Lam (gezondheid batterijen beter inschatten, TUD), Bram Sleegers (slim de range van je elektrische auto voorspellen, TU/e) en Wouter van Stralen (met een overall strategie voor de invoering van elektrisch rijden, TUD). De jury is onder de indruk van de hoge kwaliteit van alle inzendingen die een mix laat zien van technische oplossingen op micro, meso en macro-niveau.

Op de Dag van de Duurzaamheid organiseren bedrijven, overheden, instellingen en particulieren duizenden duurzame activiteiten. Meer dan 100.000 mensen doen met de Dag van de Duurzaamheid mee. Zij laten hiermee zien dat het tijd is het heft in eigen hand te nemen om met een grote maatschappelijke beweging samen een duurzame wereld te creëren. www.dagvandeduurzaamheid.nl

De Dag van de Duurzaamheid is een initiatief van Urgenda, dé actie-organisatie voor innovatie en duurzaamheid. Urgenda heeft als doel Nederland sneller duurzaam te maken, met een duidelijke agenda die door zeker 2 miljoen mensen in Nederland wordt gesteund. Marjan Minnesma, directeur van Urgenda en nr. 1 in de Trouw Duurzame Top 100: “De Dag van de Duurzaamheid belooft weer een geweldig succes te worden. Nu ‘Den Haag’ het laat afweten, gaan mensen meer dan ooit tevoren zelf aan de slag met duurzaamheid. Dat is niet alleen hard nodig, de urgentie is hoog, maar het is ook leuk, inspirerend, makkelijk en concreet. Bovendien kun je er vaak geld mee besparen. Door op één dag al die dynamiek en daadkracht te laten zien, komt het omslagpunt naar een duurzame samenleving snel dichterbij.”

Elektrisch vervoer in Rotterdam

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen


Koraalriffen & tropische regenwouden in Nederland

Tropisch Koninkrijk. Weelderige koraalriffen en vorstelijke nevelwouden. Met de toetreding van de nieuwe gemeenten Bonaire, St. Eustatius en Saba krijgt Nederland er grootse, majestueuze natuurgebieden bij.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com