Home Duurzaam Vervoer Subsidie elektrisch vervoer zakelijke veelrijders

Subsidie elektrisch vervoer zakelijke veelrijders

Vandaag start de nieuwe Amsterdamse subsidieregeling voor de aanschaf van elektrische bedrijfsvoertuigen die dagelijks veel kilometers in de stad maken.
De subsidiebedragen zijn in 2012: € 5.000 voor een elektrische personenauto,
 € 10.000 voor een elektrische bestelauto, € 10.000 voor een elektrische taxi en
€ 40.000 voor een elektrisch vrachtauto.  Door onder meer taxi’s en koeriersdiensten in de stad elektrisch te laten rijden, wordt op de meest effectieve wijze gewerkt aan het schoner maken van de lucht in Amsterdam.

 

Voor de nieuwe subsidieregeling reserveert de gemeente tot eind 2015 € 8,6 miljoen. Steeds meer bedrijven ontdekken de voordelen van elektrisch rijden, waaronder ook landelijke fiscale voordelen zoals geen BPM, geen wegenbelasting en geen bijtelling in de lease. Wel zijn de auto’s nog relatief prijzig. De nieuwe aanschafsubsidie van de gemeente Amsterdam maakt het voor zakelijke veelrijders die dagelijks voor hun bedrijf flink wat kilometers door de stad rijden makkelijker om elektrisch te gaan rijden.

Eerdere subsidie

Dat subsidiëren werkt, blijkt uit de resultaten van de eerdere subsidieregeling uit 2010. Met deze regeling werden meer dan 260 elektrische auto’s aangeschaft. Terwijl de gemeente € 3 miljoen beschikbaar stelde, investeerden ondernemers meer dan € 9 miljoen in nieuwe voertuigen. In 2012 zijn er al veel meer elektrische auto’s op de markt en is de prijs van de auto’s ook lager geworden.

Focus op zakelijke veelrijders voor schonere lucht

De maatregel maakt onderdeel uit van het actieplan ‘Schone lucht voor Amsterdam’ dat is opgesteld om de stad in 2015 te laten voldoen aan de luchtkwaliteitsnormen van de Europese Unie. Het is van belang dat de hoeveelheid stikstofdioxide en fijn stof in de lucht afneemt zodat de gezondheid van Amsterdammers verbetert. Schonere lucht is ook nodig om te voorkomen dat de EU een bouwstop afkondigt voor grote projecten.

Veelrijders die elektrisch gaan rijden dragen het meest bij aan schonere lucht; ze maken veel kilometers in de stad en de elektrische auto vervangt meestal een relatief vervuilende dieselauto. Een taxi vervuilt de lucht bijvoorbeeld 35 keer meer dan een gewone personenwagen omdat ze doorgaans op diesel rijden en zoveel kilometers maken in de stad. In Amsterdam rijden zo’n 6.000 vrachtauto’s, 37.000 bestelauto’s, 600 bussen, 2.500 taxi’s en 5.000 personenauto’s die veel kilometers maken.

Achtergrond Amsterdam Elektrisch

Dankzij het uitgebreide netwerk aan oplaadpunten en de beschikbaarheid van alle elektrische automodellen hoort Amsterdam wereldwijd bij de koplopers op het gebied van duurzame mobiliteit. Naast de subsidieregeling voor elektrische voertuigen is er op dit moment ook een subsidie voor de aanleg van oplaadpunten op niet-openbare terreinen zoals een bedrijventerrein of een parkeergarage. Eind november 2011 startte car2go in Amsterdam: het eerste en grootste elektrische autodeelproject in de wereld.
Bron: nieuwsuitamsterdam.nl - Gemeente Amsterdam

Subsidie elektrische auto

Subsidie elektrisch rijden

 

 

AddThis Social Bookmark Button


Koraalriffen & tropische regenwouden in Nederland

Tropisch Koninkrijk. Weelderige koraalriffen en vorstelijke nevelwouden. Met de toetreding van de nieuwe gemeenten Bonaire, St. Eustatius en Saba krijgt Nederland er grootse, majestueuze natuurgebieden bij.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com