Home Ecologie Doen Droom van ecologisch dorp is werkelijkheid geworden

Droom van ecologisch dorp is werkelijkheid geworden

Ecologisch dorp Dyssekilde – Er zijn heel wat moderne en drukke mensen, die graag terug willen naar de oorsprong, naar het simpele leven. Ze willen dichterbij de natuur wonen in een overzichtelijke dorpssamenleving.

Het ecologische dorp Dyssekilde bij Torup in het noorden van Seeland is een dorp, waar de idyllische droom werkelijkheid schijnt geworden. Boerderijtjes met rieten daken en nostalgische klimrozen. Maar dat is het niet helemaal. Dyssekilde is meer. Een ecologische samenleving met een speciale kijk op milieuvriendelijke ontwikkelingen. De huizen wijken in vele opzichten dan ook af van de gangbare woningbouw. Earth Dome bijvoorbeeld is wereldberoemd geworden. Bij de bouw van deze woning is rekening gehouden met de rotatie van de aarde. Een laag compost dient als warmtebron. Er zijn huizen van stro, klei en koepelvormige woningen. Men probeert zo veel mogelijk te profiteren van de energie die weer, wind en zon kunnen bieden. Alles in Dyssekilde is daarop gebaseerd; zelfs de bakker bakt milieuvriendelijk.
In de zomer worden er trips naar Dyssekilde georganiseerd.
www.torup-by.dk
www.dyssekilde.dk
Bron: http://www.visitdenmark.com/
Kijk op: http://www.bedandbreakfastindenemarken.nl

 

AddThis Social Bookmark Button


Alle 47.800 soorten van Nederland in één boek

In het boek ‘De Nederlandse biodiversiteit’ wordt de complete Nederlandse biodiversiteit beschreven, 47.800 soorten in totaal. Op 25 november neemt Ronald Plasterk het eerste exemplaar van deze uitgave van NCB Naturalis en Stichting EIS-Nederland in ontvangst.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com