Home Ecologie Doen Vlaardingen groenste stad van Nederland

Vlaardingen groenste stad van Nederland

De gemeente Vlaardingen is uitgeroepen tot Groenste Stad van Nederland 2009.Dat maakte minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit woensdagmiddag bekend tijdens de prijsuitreiking van de nationale groencompetitie 2009 in Burgers’ Zoo in Arnhem.

Vlaardingen kreeg een 8,6 als rapportcijfer. De jury, die op 5 juni een bezoek aan Vlaardingen bracht, was onder de indruk van de natuur, het vooruitstrevende waterbeheer en de betrokkenheid van burgers.

De jury roemde Vlaardingen om zijn bijzondere ambitie en visie op het gebied van groen en openbare ruimte, zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Ook prees de jury de gemeente om haar consequente beleid op het gebied van groen. Daarnaast waren er complimenten voor natuurgroen en ecologisch beheer.
Rotterdam werd bij de verkiezing tweede. Andere genomineerden waren Landgraaf, Steenwijkerland en Noordwijk.
Bron: refdag.nl

 

AddThis Social Bookmark Button


Expeditie Borneo,160 nieuwe soorten

Expeditie Borneo levert duizenden DNA-monsters en circa 160 nieuwe soorten op. Tijdens een grootschalige expeditie op Borneo hebben onderzoekers van de Maleisische natuurbeschermingsorganisatie Sabah Parks en Naturalis Biodiversity Center zo’n 3500 DNA-monsters verzameld van meer dan 1400 soorten.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com