Home Ecologie Doen Nieuw bos op vliegbasis Soesterberg

Nieuw bos op vliegbasis Soesterberg

Op zaterdag 30 oktober wordt op het voormalig vliegbasis Soesterberg een nieuw bos aangeplant. Het leuke van dit nieuwe bos is dat de eerste 200 bomen geplant worden door mensen met de achternaam Bos of Bosch. Het Bos-bos is een cadeau van de Koninklijke Nederlandse Bosbouwvereniging (KNBV).

De Vereniging (KNBV) bestaat 100 jaar en bestaat uit professionals, die zich inzetten om de vele functies van bos, natuur en landschap zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen. Het 100-jarig bestaan wil de KNBV vieren met heel Nederland.

“We willen de mensen laten zien en ervaren hoe mooi en waardevol onze bossen zijn. Eén van onze cadeaus voor alle Nederlanders is een splinternieuw bos. Voor het planten van de bomen in dit bos nodigen wij mensen uit met de achternaam Bos of Bosch en zo creëren we het ‘Bos-bos’”, aldus Hank Bartelink de voorzitter van de vereniging.

 

Eigen Bos-boomplanten

Zo’n tweehonderd personen met de achternaam Bos of Bosch komen rond 10.00 uur op 30 oktober op de voormalige vliegbasis bijeen om hun Bos-boom te planten. Daarnaast zijn ook aanwezig wethouder Harrie Bosch van de gemeente Utrecht, gedeputeerde Krol van de provincie Utrecht en de burgemeesters van de gemeenten Zeist en Soest. Het nieuwe Bos-bos is dan een feit geworden.

 

Bos is een topattractie

Bossen zijn van grote waarde voor mensen. Gemiddeld wordt jaarlijks meer dan 200 miljoen keer een bezoek gebracht aan één van de vele mooie bossen die ons land rijk is. Bos is een topattractie! Om met elkaar te sporten, te ontspannen, te spelen en te leren. Gelukkig voor die honderdduizenden wandelaars en fietsers groeit het areaal bos gestaag. Naast hun functie voor recreatie zijn onze bossen ook onmisbaar voor de biodiversiteit, voor de productie van hernieuwbare grondstoffen en voor het dempen van de gevolgen van klimaatverandering.

 

 

Bos past goed in ontwikkeling voormalig vliegbasis

Het Bos-bos krijgt een bijzondere plek, namelijk op Vliegbasis Soesterberg. Deze vliegbasis is in 2009 door de provincie Utrecht van defensie aangekocht en wordt grotendeels heringericht als natuurgebied. Met het planten van dit bos staan we aan de voet van de nieuwe toekomst van Vliegbasis Soesterberg.

 

Andere evenementen

De Koninklijke Nederlandse Bosbouw Vereniging (KNBV), is één van de organisaties die zich sterk maakt voor een optimale functievervulling van het bos en voor het ontwikkelen en verspreiden van kennis hierover. De KNBV wil haar honderdste verjaardag luister bijzetten met tal van acties om nóg meer Nederlanders aandacht en begrip voor het bos bij te brengen door ze te verleiden naar het bos te komen. Bijvoorbeeld door evenementen als nachtelijke boswandelingen en het houden van bosproeverijen met louter ingrediënten uit het bos op de kaart. “We willen de mensen tijdens die evenementen vooral laten zien en beleven dat het bos er niet zomaar is”, stelt Hank Bartelink, voorzitter van de KNBV. “Instandhouding van bos vraagt zorg en aandacht en is veel minder vanzelfsprekend dan velen denken. Door te laten zien en beleven hoe gevoelig en complex een leefgemeenschap van bomen is, willen we meer begrip en waardering kweken voor het bos en al die professionals achter het bosbeheer. Bos is te waardevol om gewoon voor lief nemen.”

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen


Jaar van de Biodiversiteit

De aarde krioelt van het leven. Bijna 2 miljoen dieren, planten, zwammen en micro-organismen bevolken onze planeet. Maar het aantal soorten neemt al jaren af en daarom hebben de VN 2010 uitgeroepen tot het Internationaal Jaar van de Biodiversiteit.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com