Home Energie Biomassa Subsidie voor groen gas

Subsidie voor groen gas

Het ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie heeft eind december een subsidie van ruim 2,2 miljoen euro toegekend aan de samenwerkende groen gas hubs in Noord-Nederland. Hiermee kunnen de groen gas hubs sneller investeren in onderzoek en ontwikkeling van hun plannen.

Eerder werd al bekend dat het ministerie volgend jaar in de Stimuleringsregeling voor Duurzame Energie (SDE) veel ruimte biedt voor groen gas.

Het gaat bij deze groen gas hubs in Noord-Nederland om een productie van 500 miljoen kuub groen gas per jaar. Dat is voldoende om ruim 300.000 huishoudens per jaar van gas te voorzien. Binnen een groen gas hub werken meerdere biogasproducenten samen om schaalvoordelen te creëren en kostenefficiënt te produceren. In Noord-Nederland wordt op vijf locaties gewerkt aan de ontwikkeling van groen gas hubs. Afvalverwerker Attero realiseert hubs aan de oostkant van de stad Groningen en in Wijster. Suiker Unie doet hetzelfde aan de westkant van de stad Groningen. Omrin, ook afvalverwerker, is van plan om in Oudehaske een groen gas hub op te richten en Energiebedrijf Essent werkt aan de groen gas hub die agrarische partijen tussen Leeuwarden en Dokkum met elkaar verbindt.

Omdat al deze groen gas hubs min of meer gelijktijdig ontwikkeld worden, heeft de stichting Energy Valley samen met de hubs alle onderzoeks- en ontwikkelvraagstukken gebundeld en ondergebracht in één gezamenlijke aanvraag. Daar is Koers Noord uitgerold, een programma ter versterking van de ruimtelijke economische structuur van Noord-Nederland. De Koers Noord subsidie bedraagt 2.255.249 euro en is opgebouwd uit Europees geld, geld van het ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie en provinciaal geld.
Bron: Energy Valley

Subsidie voor biogas
Subsidie voor groen gas

 

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen


Madagaskar schatkamer voor nieuwe soorten

Tussen 1999 en 2010 zijn op het eiland Madagaskar ruim 615 nieuwe plant- en diersoorten ontdekt. Dat is een gemiddelde van meer dan één ontdekking per week.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com