Home Energie Overige Boren door BP op Noordzee onverantwoord

Boren door BP op Noordzee onverantwoord

Ondanks de explosie van een booreiland van BP in de Golf van Mexico, wil de oliegigant ook in de Noordzee op bijna dezelfde diepte naar olie boren. Het gaat om boringen ten westen van de Shetlands op 1.500 meter diepte.

GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout en Vlaamse Groene collega Bart Staes stellen een open brief op naar Energiecommissaris Oettinger, waarin ze aandringen op een moratorium op dit soort olieboringen. Eerder dit jaar toonden zij aan dat deugdelijke regelgeving ontbreekt.

 

Eickhout: "Zowel Europarlementariërs als Energiecommissaris Oettinger hebben landen opgeroepen om te stoppen met olieboringen in de diepe zee. Met deze brief willen wij de druk op een moratorium opvoeren, voordat het te laat is.  BP lijkt gewoon door te gaan met zijn business-as-usual beleid van risico´s nemen om geld te besparen."

Afgelopen dagen verschenen verschillende negatieve rapporten van inspecteurs die duidelijk maken dat BP zich niet aan de veiligheidsvoorschriften heeft gehouden. Vier van de vijf installaties van BP in de Noordzee voldeden vorig jaar niet aan de veiligheidsregels.

Eickhout: "De ramp met het BP-olieplatform heeft geleid tot de grootste olieramp in de Amerikaanse geschiedenis en een paar maanden later gaan ze gewoon door met dezelfde gevaarlijke olieboringen in de Noordzee. Het is te gek voor woorden dat hetzelfde bedrijf nu door mag gaan met olieboringen op dezelfde dieptes als in de Golf van Mexico. De Europese Commissie zal met goede wet- en regelgeving moeten komen en tot die tijd zou een moratorium op zijn plaats zijn. Wat ons betreft wordt er gestopt met  diepzee  boren in de Noordzee."

Bron: GroenLinks

 

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen


Madagaskar schatkamer voor nieuwe soorten

Tussen 1999 en 2010 zijn op het eiland Madagaskar ruim 615 nieuwe plant- en diersoorten ontdekt. Dat is een gemiddelde van meer dan één ontdekking per week.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com