Home Energie Overige Nu nog subsidie op advies voor energiezuinig huis

Nu nog subsidie op advies voor energiezuinig huis

Wie er snel bij is, kan nog rekenen op maximaal 200 euro subsidie op een Maatwerkadvies Energiebesparing, zegt voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Tot eind 2010 is de subsidie voor particuliere woningeigenaren beschikbaar, zolang de voorraad strekt. De subsidie vergoedt een groot deel van de kosten voor een Maatwerkadvies, dat gemiddeld 200 tot 300 euro kost.

Voor een Maatwerkadvies komt een gecertificeerd adviseur op bezoek die nagaat hoe een huis energiezuiniger en comfortabeler gemaakt kan worden. De eigenaar krijgt duidelijke informatie over wat het kost en wat het oplevert. Een adviseur kijkt onder andere naar isolatie en installaties, zoals de cv-ketel, en ook naar ventilatie.

Een huis energiezuiniger maken geeft meer comfort aan de bewoners. Dubbel glas, een geïsoleerde muur en vloerisolatie zorgen ervoor dat een woning prettiger aanvoelt. De tocht blijft weg, de muren voelen niet langer kil aan en de vloer is vaak aangenamer aan de voeten. Bewoners van een geïsoleerd huis hebben ook minder last van lawaai.

Daarnaast bespaart een geïsoleerd huis veel energie en dat is goed merkbaar in lagere maandlasten. De energierekening maakt een aanzienlijk deel van de woonlasten uit. Energiebesparing zorgt verder voor minder CO2-uitstoot en helpt zo klimaatverandering tegen te gaan.

Een Maatwerkadvies is niet hetzelfde als een energielabel voor de woning dat hoort bij verkoop en verhuur van een huis. Vaak is een maatwerkadviseur wel in staat om beide op te stellen. Tegelijk met het Maatwerkadvies een energielabel aanvragen is voordeliger. De subsidie geldt echter alleen voor het Maatwerkadvies. 
Bron: milieucentraal.nl

www.subsidiedubbelglas.nl
www.subsidiewoningisolatie.nl

 

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen


Alle 47.800 soorten van Nederland in één boek

In het boek ‘De Nederlandse biodiversiteit’ wordt de complete Nederlandse biodiversiteit beschreven, 47.800 soorten in totaal. Op 25 november neemt Ronald Plasterk het eerste exemplaar van deze uitgave van NCB Naturalis en Stichting EIS-Nederland in ontvangst.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com