Home Energie Overige 10.000 aanmeldingen voor Earth Hour van WNF

10.000 aanmeldingen voor Earth Hour van WNF

4 grote steden doen mee: Dom, Erasmusbrug, Rembrandtplein,  Vredespaleis - Er zijn meer dan 10.000 aanmeldingen voor Earth Hour van WNF. De belangstelling voor de internationale actie Earth Hour van het Wereld Natuur Fonds (WNF) op 26 maart, is groter dan ooit. Voor de vijfde keer gaat over de hele wereld om 20.30 uur (plaatselijke tijd)  het licht uit bij beroemde gebouwen en bruggen en in miljoenen huizen. Tot nu toe zijn 131 landen en duizenden steden als deelnemer geregistreerd. Nieuw op de lijst zijn onder andere Suriname, Gibraltar en Jamaica.

In Nederland is de grens van 10.000 deelnemers gepasseerd; dat is twee keer zoveel als vorig jaar.

Dit jaar doen de vier grote steden voor het eerst allemaal mee. In Rotterdam gaat het licht van de Erasmusbrug (opnieuw) uit, In Utrecht gebeurt dat voor het eerst bij de Domtoren, en in Den Haag zal het Vredespaleis in het donker staan.  Op het Amsterdamse Rembrandtplein doven horeca-ondernemers het licht en zal DJ Ferry Corsten optreden voor 2000 Earth Hour-deelnemers. Als om 20.30 uur alle lichten uitgaan, zingt  zangeres Nurlaila Karim bij het licht van fakkels enkele nummers..

Onder de ruim 160 bedrijven die zich hebben aangemeld, zijn grote banken en bedrijven als Akzo Nobel en Henkel, maar ook plaatselijke supermarkten, een kattenpension en een kaaswinkel. Ook scholen en belangenverenigingen hebben ingetekend op de speciale website van het WNF.

Social media spelen een belangrijke rol bij de verspreiding van de oproep om mee te doen aan Earth Hour. In Nederland hebben 23.000 mensen hun Hyves-profiel voorzien van de aftellende Earth Hour-klok, en hebben nog eens bijna 20.000 mensen de oproep vermeld via onder andere Twitter en Facebook.

Earth Hour, in 2007 als lokaal initiatief  gestart in Sydney, groeit jaarlijks. De lijst van bekende gebouwen, beeldhouwwerken en torens die ‘op zwart’gaan,  is indrukwekkend. Zo gaat het licht onder andere uit bij het Alhambra in Spanje, The London Eye, de Victoria-watervallen in Zimbabwe, de Brandenburger Tor in Berlijn, de Dom im Milaan, de Sheik Zayed-moskee (de grootste moskee in de Arabische emiraten), het grote Christusbeeld in Rio de Janeiro, de Tafelberg in Zuid-Afrika en op Times Square in New York. Ook doven  parlementsgebouwen en presidentiële of koninklijke paleizen het licht. Dat gebeurt onder andere in Zweden, Thailand, Lima, Denemarken, Indonesië en Roemenië. (Zie voor de volledige lijst www.wnf/earthhour) .

In veel landen wordt tijdens Earth Hour 1 minuut stilte gehouden in verband met de rampzalige gebeurtenissen in Japan. Het WNF in Nederland volgt dit voorbeeld en houdt 1 minuut stilte tijdens de Earth Hour-bijeenkomst in Amsterdam.   
Bron: wnf.nl

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen


Campagne biodiversiteit EU

Als bijen verdwijnen, kost het miljoenen om hun werk over te nemen. Zij doen het gratis! Wij zijn afhankelijk van alles wat leeft om ons heen. Die oneindige variëteit aan dier- en plantsoorten staat bekend als biodiversiteit.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com