Home Energie Overige Strenge Europese regels voor olie uit teerzand

Strenge Europese regels voor olie uit teerzand

Het Europees Parlement roept vandaag de Europese Commissie op het matje over olie uit teerzanden.  GroenLinks-Europarlementariër Eickhout: "Het Europarlement houdt zijn rug recht over deze vervuilende olie uit Canada. Olie uit teerzanden is slecht voor het klimaat, tast de biodiversiteit aan en vervuilt rivieren. Deze olie is vervuilender dan conventionele olie en mag daarom niet gelijkgesteld worden aan conventionele olie."

De diplomatieke ruzie gaat om de Europese richtlijn die vereist dat de klimaatemissies van brandstoffen voor transport met zes procent moeten afnemen de komende tien jaar. Canada, dat over grote voorraden teerzanden beschikt, wil dat olie uit teerzand over één kam geschoren wordt met conventionele olie. De Europese Commissie had eind vorig jaar al standaard CO2-waardes voor verschillende brandstoffen moeten publiceren, maar twijfelt nog of er een aparte standaardwaarde voor teerzanden moet komen.

Eickhout: "Alle wetenschappelijke studies laten zien dat het proces om olie uit teerzanden te halen veel vervuilender is dan de productie van conventionele olie. Om de uitstoot van transportbrandstoffen werkelijk te verminderen moet olie uit teerzanden een hogere CO2-waarde krijgen. Europa moet niet zwichten voor het lobby-apparaat van Canada en de dreiging met WTO rechtszaken. Laten we onze rug recht houden en olie van teerzanden behandelen als de vervuilende olievorm die het is. Europa mag de handel met Canada niet ineens boven de eigen milieustandaarden plaatsen."

groenlinks.nl

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen


Waarom het erg is dat soorten uitsterven

De uitstervingscrisis: We kunnen het niet betalen, we krijgen spijt en het wordt maar wat saai.
Top 10 WNF ‘Waarom het erg is dat plant- en diersoorten verdwijnen’

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com