Home Energie Overige Energiebesparingswedstrijd van start

Energiebesparingswedstrijd van start

Halvering stroomverbruik huishoudens haalbaar. Op woensdag 21 november gaat de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland van start: het ‘HIER Klimaatstraatfeest’. Tijdens deze wedstrijd besparen Nederlanders samen met hun buren energie én geld. Dit jaar is er speciale aandacht voor energieverslindende apparaten. Door deze te vervangen door een energiezuinige variant valt zo’n 400 euro per jaar te besparen, blijkt uit recente cijfers van TNS NIPO. De ‘HIER Klimaatcampagne’ wil laten zien dat energie besparen leuk en lonend is.

“Het is opvallend dat veel mensen kostenbewust leven, totdat het gaat over energie. En dat terwijl juist bij energieverbruik de kansen voor het grijpen liggen”, zegt Bart de Voogd, directeur van HIER. Recente cijfers laten zien dat als een gemiddeld huishouden kiest voor de zuinigste apparaten het totale elektriciteitsverbruik halveert. “We roepen daarom deelnemers aan het Klimaatstraatfeest op om goed naar de leeftijd van hun apparaten te kijken. Een tien jaar oude koelkast vervangen door een energiezuinig exemplaar scheelt je tot 50 euro per jaar aan energiekosten.”

Spannende competitie

Duizenden straten in het hele land gaan naar verwachting ook dit jaar weer de strijd met elkaar aan voor de titel 'beste klimaatstraat van Nederland'. Deelnemers verdienen in de competitie punten met energiebesparende acties, waaronder het overstappen op zuinige apparaten. Straten gaan direct na de start aan de slag om klimaatpunten te verdienen. Op 16 januari vindt namelijk de eerste afvalronde plaats, waarna alleen de beste 150 straten doorgaan. Op 1 maart volgt de tweede afvalronde en blijven vijftig straten over. Deze gaan tot 31 maart 2013 de strijd met elkaar aan om de hoofdprijs: het Superstraatfeest met optreden van een bekende artiest. Ook winnen de beste drie straten een Groene Straatbingo waarbij ze energiezuinige apparaten in de wacht slepen.

Brede coalitie

Het Klimaatstraatfeest is een initiatief van de ‘HIER Klimaatcampagne’, de campagne van meer dan dertig maatschappelijke organisaties die werken aan de oplossing van het klimaatprobleem. Voor het Klimaatstraatfeest werkt HIER samen met verschillende gemeenten, woningcorporaties en andere partners zoals Aedes, Agentschap NL, Duurzame Buren, de Fietsersbond, het Klimaatverbond, Milieu Centraal, Stichting Band op Spanning en de Woonbond. Sponsoren zijn Essent, maatschappelijk partner van de HIER Klimaatcampagne, en Ellen Tochtwering. Bosch, de Energie Bespaarshop en Zonline zijn prijzenpartner.

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen


Campagne biodiversiteit EU

Als bijen verdwijnen, kost het miljoenen om hun werk over te nemen. Zij doen het gratis! Wij zijn afhankelijk van alles wat leeft om ons heen. Die oneindige variëteit aan dier- en plantsoorten staat bekend als biodiversiteit.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com