Home Energie Zon Eerste wereldreis voor boot op zonne-energie

Eerste wereldreis voor boot op zonne-energie

Voor het eerst vaart een schip slechts op zonne-energie om de wereld. De Planet Solar Turanor heeft 500 vierkante meter aan zonnepanelen op het dek.

Het schip, dat kabels en een accudynamo heeft van het Goudse Imtech, wil zo wereldwijd zonne-energie promoten. De grootste zonneboot ter wereld bestaat feitelijk uit een 31 meter lang en vijftien meter breed zonnepaneel op een catamaran.

De boot is maandag uit Monaco vertrokken en vaart nu op de Middellandse Zee richting Gibraltar. De eerste tussenstop is gepland in het Amerikaanse Miami.

Bewolking

De zonneboot wil in 140 dagen 40.000 kilometer rond de wereld varen met ene gemiddelde snelheid van 14 kilometer per uur.

Dat er soms een wolk voor de zon komt, is niet erg. Ook zonder zon kan het nog 1000 kilometer varen, meldde de site Sonnenseite.com woensdag.Het schip is bedacht door een Zwitser en vaart daarom onder Zwitserse vlag, hoewel dat alpenland zelf geen meter zeekust heeft.

Kapitein

Het schip is bedacht door Zwitser Raphael Domjan, een voormalige ambulancechauffeur en berggids met een passie voor schone energie. Hij vaart ook mee.Kapitein is de ervaren zeeman Patrick Marchesseau, bekend als de Franse kapitein van cruiseschip Le Ponant dat twee jaar geleden door Somalische piraten werd gekaapt.Jean Verne, achterkleinzoon van de schrijver Jules Verne, is een van de degenen die het project ondersteunen. Het vaartuig, dat in Duitsland is gebouwd, heeft veel Zwitserse subsidie en sponsors.
Bron: ANP

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen


Tegenslag voor het behoud van haaien

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) noemt het een grote tegenslag voor het behoud van de haai dat het niet is gelukt om vijf haaiensoorten beter te beschermen. Tijdens de CITES-conferentie in Qatar werden voorstellen om drie soorten hamerhaaien, de witpuntrifhaai en de doornhaai verworpen.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiƫle steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com