Home Mens en Dier Dieren Wadden Vogelfestival op 7 en 8 mei

Wadden Vogelfestival op 7 en 8 mei

Texel is de beste plek in Nederland om heel veel bijzondere vogelsoorten te spotten. Met eigen ogen zien? Kom op zaterdag 7 en zondag 8 mei naar het Wadden Vogelfestival. Tijdens dit weekend kun je deelnemen aan een groot aantal excursies en activiteiten op unieke plekken. Tussen de zes vogelkijkpunten rijdt de gratis vogel-hop-on bus, die ook bij de boot stopt. De route is echter ook uitstekend te doen op de fiets.

Voor de echte kenners, beginnende vogelaars én het hele gezin

Texel is een geweldige plek om vogels te spotten en een hotspot voor zeldzaamheden. Nergens anders in Nederland vind je zoveel verschillende vogelsoorten. Bijna driehonderd verschillende soorten zijn afgelopen jaar waargenomen op het eiland. ‘Gewone’ zoals de kievit, de kiekendief en de tureluur, maar ook bijzondere gasten zoals de citroenkwikstaart, de roodhalsgans, de Siberische boompieper en de vale gier. Statistisch gezien is het tweede weekend van mei het beste moment in het voorjaar vogels waar te nemen, want met een beetje geluk zijn er tijdens dit weekend meer dan 170 verschillende soorten te spotten. Op zaterdag 7 mei en zondag 8 mei organiseren Nationaal Park Duinen van Texel en Vogelinformatiecentrum Texel de eerste editie van het Wadden Vogelfestival. In samenwerking met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Ecomare en Dutch Birding is er een zestal vogelkijkpunten ingericht, waar tussen 10.00 en 17.00 uur activiteiten en excursies plaatsvinden. Maak kennis met de boswachters en vogelexperts. Zij delen graag die ene tip om die bijzondere vogel te spotten of goed op de foto vast te leggen. Wilt u deelnemen aan één van de vele excursies? Ga naar www.npduinenvantexel.nl of www.vogelexcursiestexel.nl en boek vooraf uw excursie. Met de opbrengsten van deze excursies wordt een nieuw vogelkijkscherm gebouwd bij het Renvogelveld, naast Duinpark De Robbenjager.

Fladder het eiland over

Stap op de fiets of maak gebruik van de gratis vogel hop-on busjes (reisschema op www.npduinenvantexel.nl) en bezoek een van zes vogelkijkpunten. Dit zijn De Geul/Mokbaai, De Slufter (noord opgang), het Vogelinformatiecentrum in De Cocksdorp, Utopia (waddendijk) en de Eendenkooi van Spang. Op het Turfveld in de Dennen presenteren op zaterdag 7 mei verschillende natuurorganisaties zich met belevingsactiviteiten voor jong en oud. Bij het vogelinformatiecentrum in de Cocksdorp is een informatiemarkt. Hier vind je alles wat je nodig hebt om vogels te gaan kijken. Maak kennis op grootste verrekijkershow van Nederland met alle telescopen en verrekijkers.

Natuurlijk genieten in het Nationaal Park Duinen van Texel

De Texelse natuur is bijzonder en aantrekkelijk. Naast de bijzondere vogels kan je genieten van een uniek stukje Nederland: natte duinvalleien, droge duinen, bossen, heidevelden en bijzondere kwelders zorgen voor een gevarieerde, bijzondere flora en fauna. Ons motto: geniet, beleef en bewonder!

 

AddThis Social Bookmark Button

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


Mariene meren en biodiversiteit

Nieuw ontdekte mariene meren bieden unieke kijk op ontstaan van biodiversiteit. Tot voor kort was er nog maar weinig bekend over mariene meren. Totdat Lisa Becking (Naturalis Biodiversity Center & IMARES) er twintig ontdekte en bestudeerde in Indonesië.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com