Home Mens en Dier Kunst DOEN | Materiaalprijs 2010

DOEN | Materiaalprijs 2010

Ontwerpen die bijdragen aan een duurzame samenleving. De DOEN | Materiaalprijs daagt beeldend kunstenaars, vormgevers, modeontwerpers en architecten in Nederland uit een blauwdruk voor de wereld van morgen te ontwerpen. Inzenden voor de prijs kan tot 10 september 2010. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de opening van Dutch Design Week op 23 oktober 2010.

Vernieuwing en duurzaamheid
Kunstenaars en vormgevers zijn vernieuwers bij uitstek. Door gebruik te maken van nieuwe materialen en innovatieve technieken kunnen zij een duurzame wereld dichterbij brengen. De DOEN | Materiaalprijs is in 2009 in het leven geroepen ter stimulering van een ontwerppraktijk waarin vernieuwing en duurzaamheid hand in hand gaan met esthetiek en functionaliteit. De jaarlijks terugkerende prijsvraag wil de creatieve voorhoede mobiliseren om met creatieve oplossingen onze leefomgeving te verduurzamen en te verbeteren.

Twee prijzen
De DOEN | Materiaalprijs bestaat uit twee prijzen. Een prijs van € 15.000 voor een eindontwerp en een aanmoedigingsprijs van € 5.000 voor een idee dat nog uitgevoerd moet worden. Alle in Nederland wonende en werkende vormgevers, beeldend kunstenaars, modeontwerpers en architecten kunnen tot 10 september 2010 een ontwerp insturen. Een vakkundige commissie kiest uit de inzendingen vijftien tot achttien genomineerden.

Expositie tijdens Dutch Design Week
De genomineerde werken worden gepresenteerd op een eigen expositie tijdens Dutch Design Week, die van 23 tot en met 31 oktober plaatsvindt in Eindhoven. Voorafgaand worden de gekozen ontwerpen geëxposeerd in het International Center for Sustainable Excellence in Eindhoven. Daar zal een vakkundige jury van drie personen de winnende inzendingen aanwijzen. De twee winnaars worden bekendgemaakt tijdens de opening van Dutch Design Week, op 23 oktober 2010.

 

AddThis Social Bookmark Button


Nederlanders vinden nieuwe soorten op Borneo

Ruim 123 nieuwe plant- en diersoorten zijn de afgelopen drie jaar ontdekt in de oerwouden van Borneo. Ook Nederlanders deden er enkele bijzondere ontdekkingen, zo blijkt uit het rapport Borneo's New World - Newly Discovered Species in the Heart of Borneo dat het Wereld Natuur Fonds (WNF) vandaag publiceert.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com