Home Mens en Dier Mensen Op gebruikte frituurolie van Rotterdam naar Rome

Op gebruikte frituurolie van Rotterdam naar Rome

Zó kom je nog eens duurzaam verder. Ter promotie van duurzaamheid organiseert The 7 Adventures de ‘Wonders of Waste’-rally. Teams racen van Rotterdam naar Rome én halen geld op voor goede doelen. Onderweg zamelen ze olie in. De start is op 13 mei, de finish op 16 mei.

Stichting DuurzaamVerder steunt dit initiatief en volgt de komende twee weken het team van RoMe Producties.

Dit is het idee: de brandstof moet gebruikte frituurolie zijn, waarmee ze laten zien dat dit geen afval is. Frituurolie wordt vaak niet gerecycled, terwijl het een goede basis vormt voor een milieuvriendelijke brandstof. Het brandt bovendien veel zuiverder dan diesel en heeft vrijwel geen roetuitstoot. En vooral: iedere liter frituurolie die in het riool komt kost € 2,80 om te verwijderen. We willen bereiken dat frituurolie inzamelen net zo gewoon wordt als het scheiden van glas en oud papier.

Een auto hebben ze al geregeld. Nu nog wat liters frituurolie voor als het onderweg even niet lukt bij de wegrestaurants. En geld. Voor hun goede doel, of om de inschrijfkosten van de teamleden te dekken.

RoMe Producties rijdt voor de Stichting Second Chance Foundation, kortweg Stichting SCF. Zie http://www.animalinneed.com
Het team bestaat uit Merijn, Samantha en Cathelijne. De auto hebben ze geregeld met hulp van de heren Titus S. en W. Bos. De eerste verkoopt zijn Ford Transit en de tweede koopt hem - waarschijnlijk (mocht het niet doorgaan dan leent W. ze een Mercedes Stationwagen).

Vind u dit net zo’n goede actie als de DuurzaamVerder redactie? Steun dan ook dit team! Met kleine en grote giften, vriendelijke woorden, gefilterde frituurolie, kortom alles wat u kunt missen. Doe het! En stuur uw reactie naar Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Kijk voor meer informatie ook eens op www.wondersofwaste.com en lees hoe leuk duurzaam kan zijn.


Op de foto ziet u chauffeuse Samantha, schrik der Italiaanse en Britse wegen, tevens dierenrechtenactiviste. Maar wel een aardige. Vreedzame protesten en zo. Haar agressie bewaart ze voor het diep indrukken van het gaspedaal.

Beluister organisator Frank Manders op FunX:

http://www.romeproducties.com/funx%20-%2019-4-2010.mp3

Volgende week: de auto

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen


Klein Profijt is ideaal voor noordse woelmuizen

Het Deltanatuurgebied Klein Profijt is één van de laatste zoetwatergetijdengebieden die vroeger langs de Oude Maas veelvuldig voorkwamen. De kreken in het gebied waren dichtgeslibd.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com