Home Mens en Dier Mensen Zeereservaten noodzaak. zeepaarden in actie

Zeereservaten noodzaak. zeepaarden in actie

Een tractor die het Nationale Park De Hoge Veluwe omploegt, dat is toch niet normaal? Toch is dat wat er dagelijks onder water gebeurt in officiële natuurgebieden in de Noordzee!

Daar mag overal worden gevist met schadelijke sleepnetten. Zoals hier op de Klaverbank, een gebied met een grote rijkdom aan zeeleven.

Deze maand zijn we op de Noordzee om de schoonheid en de vernietiging onder de zeespiegel te laten zien. We hebben gesprekken gevoerd met vissers om hen ervan te overtuigen dat zeereservaten óók in het belang zijn van de visserij. Helaas blijkt praten niet voldoende. Uiteindelijk moet de regering de zeenatuur beschermen en de Noordzee behoeden voor verder verval.

Omdat onze overheid het tot nu toe niet doet, hebben we de Klaverbank uitgeroepen tot zeereservaat. Om dit gebied te beschermen, plaatsen we vandaag zeepaardbeelden op stenen sokkels onder water. Als poortwachters van dit – door de overheid! - officieel ingestelde natuurgebied. Ze staan in een gebied waar van nature grote stenen voorkomen. Vissers en autoriteiten worden op de hoogte gesteld van de exacte locaties van de stenen, zodat iedereen weet dat ze daar niet moeten vissen.

Maar onze zeepaarden zijn niet genoeg. We roepen staatssecretaris Bleker op om zich nú hard te maken voor zeereservaten in Brussel, waar eens in de tien jaar het Europese visserijbeleid wordt hervormd. Alleen zo krijgt het zeeleven de kans zich te herstellen.

Instellen zeereservaten gaat veel te traag

 

 

AddThis Social Bookmark Button

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


Sea the Truth waarschuwt tegen uitsterven ....

Sea the Truth waarschuwt tegen uitsterven vissoorten door overbevissing . In de week dat experts van de Verenigde Naties waarschuwen dat het uitsterven van oceaanvissen dreigt binnen 40 jaar, heeft de Nicolaas.G.Pierson Foundation haar nieuwe documentaire gepresenteerd in een uitverkocht Tuschinski.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com