Home Mens en Dier Mensen Wereldvoedseldag

Wereldvoedseldag

Jaarlijks besteden we op Wereldvoedseldag, 16 oktober, aandacht aan de voedselzekerheid in de wereld. In 1981 riep de Food and Agriculture Organization van de Verenigde Naties haar verjaardag uit tot Wereldvoedseldag. Ondertussen staan we op deze dag na 30 jaar met ongeveer 150 landen stil bij voedselzekerheid.

Dit jaar is door de VN uitgeroepen tot jaar van de coöperaties. Ook Wereldvoedseldag gaat hierop in met het thema “Agricultural cooperatives – key to feeding the World”

Ook in Nederland worden allerlei activiteiten georganiseerd op en rond Wereldvoedseldag. Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I), het ministerie van Buitenlandse Zaken en Schuttelaar & Partners roepen iedereen op om op 16 oktober je betrokkenheid bij voedselzekerheid in de wereld te tonen. Bij activiteiten vindt je een overzicht van de verschillende activiteiten.

Bron: wereldvoedseldag.nl

 

AddThis Social Bookmark Button


Semporna hoogste marine biodiversiteit ter wereld

Record aantal soorten gevonden waaronder enkele nieuwe garnalen en krabben. De eerste resultaten van de Semporna Marine Ecological Expedition (SMEE) eind 2010 duiden erop dat Semporna wellicht de hoogste mariene biodiversiteit ter wereld herbergt.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com