Home Mens en Dier Mensen 75.000e Supporter van Schoon

75.000e Supporter van Schoon

In twee maanden tijd hebben tienduizenden mensen zich aangemeld als Supporter van Schoon, een initiatief van Stichting Nederland Schoon. De 9-jarige Jinte Martens uit Eindhoven was de 75.000e persoon die zich op www.supportervanschoon.nl registreerde, dat zijn ruim twee voetbalstations vol. Ook steeds meer bekende Nederlanders melden zich aan als supporter.

Jinte is een van de 30 kinderen die morgen in de wijk Eikenburg-de Roosten na afloop van het Koninginnedagfeest de handen uit de mouwen steken om de wijk weer schoon en netjes te krijgen. Jan-Gerard van der Toorn, organisator Koninginnedagfeest: “Vanavond ruimen we traditiegetrouw eerst alle hondenpoep op met de organisatie. Morgen krijgen alle kinderen die helpen opruimen een zakje chips en een Supporter van Schoon diploma als beloning. Zo maken we er met z’n allen een mooi en leuk feest van.”

Bekende supporters

Hockeyster Naomi van As, ambassadeur van Supporter van Schoon: “Je kan een weggegooid plastic zakje of blikje voor je deur laten liggen, maar je kan het ook zelf in de afvalbak gooien. Dat heeft een heel positief effect. Als een buurt schoon is, zal een ander automatisch minder snel zijn afval laten slingeren.”

Ook acteurs Pepijn van Halderen, Levi van Kempen en Huub Stapel onderschrijven de doelen van Supporter van Schoon. Huub Stapel : “Ik heb bijvoorbeeld een hond en wandel vaak in het Vondelpark. Ik vind het heel gewoon dat je nooit zonder poepzak voor de hond de straat opgaat.”

Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken was een van de eerste Supporters van Schoon: “Een schone leefomgeving is belangrijk voor het milieu maar ook voor onszelf. Je thuis voelen, prettig voelen begint met een schone omgeving. Daarom is het zo goed dat mensen actief hun eigen omgeving schoonhouden.”

Supporter van Schoon

Een Supporter van Schoon is iemand die een schone leefomgeving echt belangrijk vindt en daar ook best wat voor wil doen. Eigen afval in de prullenbak gooien, en zo af en toe eens iets van een ander. Er zijn al heel veel Supporters van Schoon. Het daadwerkelijk laten zien dat je Supporter van Schoon bent is belangrijk, want wetenschappelijke studies tonen aan dat schoon gedrag aanstekelijk werkt op anderen: het zogenaamde sneeuwbaleffect.

Zestien procent van de Nederlanders, de zogenaamde ‘ klaar voor actie’ groep, vindt dat ook zij vaker iets moeten doen, maar iets weerhoudt hen er van de handschoen letterlijk op te pakken. Door hen mooie initiatieven in de buurt te laten zien, worden zij wellicht ook aangestoken eens iets van een ander op te ruimen. Daarom zou het mooi zijn als iedereen die zich Supporter van Schoon voelt dat ook aan anderen laat weten. Supporter van Schoon is een initiatief van Stichting Nederland Schoon.

 

AddThis Social Bookmark Button


60.000 euro voor drie prijsvragen biodiversiteit

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is op zoek naar de meest innovatieve, creatieve en onconventionele ideeën die bijdragen aan het behoud of verbeteren van de biodiversiteit.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com