Home Mens en Dier Mensen Geen lievelingsgerecht op (EetGeen)DierenDag

Geen lievelingsgerecht op (EetGeen)DierenDag

De  helft van de kinderen wil het lievelingsvleesgerecht laten staan op (EetGeen)Dierendag. Kinderen vinden konijn en paard het zieligst om te eten.


Een ruime meerderheid van de jongeren (82%) vindt het belangrijk dat Dierendag wordt gevierd. Maar niet alleen voor hun huisdieren. Bijna de helft (46%) van de jongeren is bereid zijn of haar lievelingsgerecht met vlees te laten staan op Dierendag. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd onder 504 kinderen van 10-14 jaar door Marktonderzoekbureau Team Vier in opdracht van Wakker Dier. Voor de derde keer organiseert Wakker Dier op 4 oktober EetGeenDierenDag en vroeg hoe kinderen over Dierendag denken. Kinderen blijken erg begaan met dieren. Driekwart van de jonge huiseigenaren verwent zijn eigen huisdier en één op de drie doet ook wat voor andere (huis)dieren. Eén op de vier kinderen vindt het zielig om dieren te eten. Paarden en konijnen vinden zij het zieligst. Ongeveer drie op de tien jongeren vinden dat alle Nederlanders mee zouden moeten doen met EetGeenDierenDag. “Heel goed!”, zegt een kind: “Als iedereen 1 dag geen vlees eet, scheelt dat al heel veel dieren”.

 

Onderzoek Team Vier:

In opdracht van Wakker Dier vroeg onderzoekbureau Team Vier online aan 504 kinderen tussen de 10 en 14 jaar hun mening over Dierendag, huisdieren en dieren eten op Dierendag.  Kinderen vinden Dierendag vieren belangrijk. Jongeren op de basisschool (86%) vinden het vaker belangrijk dan jongeren op de middelbare school (80%). Driekwart (74%) van de jongeren heeft een huisdier. Vijf op de zes kinderen geven hun huisdier extra aandacht, iets lekkers of een kadootje op Dierendag.  Maar ook andere dieren worden verwend door kinderen: drie op de tien kinderen zeggen ook voor andere dieren iets te doen op Dierendag. Het aantal vegetariërs ligt onder jongeren ongeveer hetzelfde als het landelijk gemiddelde (5%), maar één op de vier jongeren vindt het toch zielig om vlees te eten. Vooral konijn (55%) en paard (52%), maar ook eend (39%), lam (36%) en geit (32%) worden vaak genoemd als zielig om op te eten. Vooral basisschoolleerlingen vinden het konijn zielig (60%). Een derde vindt het raar dat varkens en kippen anders behandeld worden dan huisdieren. Op de vraag of ze meedoen aan EetGeenDierenDag, geeft 63% aan dit te overwegen. De animo is hoger onder meisjes en onder basisschoolleerlingen dan onder jongens en oudere kinderen. Eén op de drie jongeren vindt dat heel Nederland moet meedoen met EetGeenDierenDag en ongeveer de helft van de  jongeren is bereid het lievelingsgerecht met vlees te laten staan op vier oktober.

www.eetgeendierendag.nl

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen


Klimaatverandering en aanpassing natuurbeleid

Bij uitvoering van het huidige natuurbeleid blijft de natuur kwetsbaar voor de gevolgen van klimaatverandering. Behoud van alle dier- en plantensoorten per gebied is niet realistisch in het licht van de klimaatverandering.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com