Home Mens en Dier Mensen Japanse walvisvangst verboden

Japanse walvisvangst verboden

WSPA blij met uitspraak Hof - Het Internationale Hof van Justitie, het belangrijkste juridische orgaan van de Verenigde Naties met bindende beslissingsmacht,  heeft vandaag uitspraak gedaan in de zaak die Australië had aangespannen tegen Japan over de jacht op walvissen.

Het hof is in meerderheid van oordeel dat het ‘onderzoeksprogramma’ van Japan in zijn huidige vorm onvoldoende wetenschappelijk is gemotiveerd. Daarom mag het project, dat jaarlijks aan honderden walvissen het leven kost, niet worden voortgezet.

WSPA (World Society for the Protectiuon of Animals) is blij met het oordeel van de rechters: "De uitspraak van vandaag ging niet over wetenschap of geografie of over politiek . Het ging ook niet om Australië tegenover Japan . Het ging over de onaanvaardbare exploitatie van dieren”, aldus Claire Bass, hoofd van het oceanenprogramma van de dierenwelzijnsorganisatie.

“Of het nu in internationale wateren gebeurt of niet, elke gedode walvis is er een te veel . Noch om commerciële redenen, noch om wetenschappelijke, de walvisvangst hoort niet thuis in de 21e eeuw. Deze uitspraak geeft een duidelijke boodschap af aan de regeringen overal ter wereld: dat de exploitatie van dieren niet langer zal worden getolereerd en dat dieren op het hoogste niveau beschermd moeten worden. Alle ogen zijn nu gericht op Japan dat deze beslissing moet respecteren. Wij feliciteren de Australische regering met deze historische overwinning voor dieren”, zegt  Claire Bass.

Maar met deze uitspraak is de Japanse walvisvangst nog niet voor eens en altijd van de baan. Het land kan een nieuw voorstel indienen, dat mogelijk opnieuw getoetst zal worden door het hof. Daarom hoopt WSPA dat er in de toekomst strenger en eerder naar ‘onderzoeksprogramma’s’ wordt gekeken die aan dieren het leven kosten.

Bron: wspa.nl

 

AddThis Social Bookmark Button

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


Nieuwe NGO Good Fish Foundation gaat VISwijzer uitbreiden

Good Fish Foundation en Stichting De Noordzee trekken samen op - Vanaf vandaag zal de nieuwe NGO Good Fish Foundation zich met behulp van de VISwijzer gaan inzetten voor wereldwijde verduurzaming van de vissector.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com