Home Mens en Dier Mensen Prinsjesdagoproep: stop walvissen- en dolfijnenslachtingen

Prinsjesdagoproep: stop walvissen- en dolfijnenslachtingen

Kamerlid Esther Ouwehand doet vandaag op Prinsjesdag een oproep om de gruwelijke walvisjacht en de dolfijnenslachtingen te stoppen. Op haar  jurk van  het eco-merk ArmedAngels is een bebloede harpoen en een dolfijnenvin in roodgekleurd water geborduurd.

‘Stop the killings!’, is op de voorzijde te lezen. De beeltenissen laten een glimp zien van hoe het er jaarlijks aan toe gaat in de baaien van Japan en de Faeröereilanden waar honderden dolfijnen worden afgeslacht.

Deze week neemt de Internationale Walvis Commissie (IWC) in Slovenië besluiten over de bescherming van walvissen en dolfijnen. Doordat vorige week een ruime meerderheid van de Tweede Kamer drie moties van Esther Ouwehand steunde, zet ons land zich op deze  IWC krachtig in voor de bescherming van walvissen en dolfijnen. Nederland stelt onder meer de walvisvangst door inheemse bevolkingsgroepen ter discussie –tot nu toe taboe in het walvisdebat. Organisaties die zich inzetten voor de bescherming van walvissen prezen dit baanbrekende optreden.

“Nederland begint eindelijk een vuist te maken tegen de walvisjacht en de dolfijnenslachtingen, maar die vuist kan nog veel groter. Ons land moet ook een veel steviger houding aannemen ten opzichte van Japan en Denemarken, die de dolfijnenslachtingen op de Faeröer in bescherming neemt”, aldus Esther Ouwehand.

Esther Ouwehand vraagt met haar outfit aandacht voor de noodzaak om walvissen en dolfijnen werkelijk te beschermen. Ze krijgt daarbij hulp van haar nichtje Tessa (11), die een teken van protest draagt op de achterzijde van haar jasje. “Ik vind het heel erg zielig voor de dolfijnen en walvissen dat ze worden doodgemaakt. Vooral walvissen vind ik mooie dieren. Ze zijn zo groot en je weet dat ze in de zee zitten, maar je ziet ze maar heel af en toe. Walvissen en dolfijnen horen vrij te zwemmen in de zee”, aldus Tessa.

De jurk van Esther Ouwehand is van het merk ArmedAngels  en gemaakt van fairtrade biologisch katoen. Het ontwerp van het borduurwerk is van  Maria Tiqwah van Eldik. De beeltenissen  zijn op de jurk geborduurd door Janny Slik.

Bron: www.partijvoordedieren.nl

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


Sloten belangrijk voor biodiversiteit

Het proefschrift van Hester Soomers van de faculteit Geowetenschappen toont aan dat het transport van plantenzaden die zich aan de wind hebben aangepast, grotere afstanden afleggen via sloten dan via wind.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com