Home Mens en Dier Mensen Europa eist einde Japanse walvisjacht

Europa eist einde Japanse walvisjacht

PvdD-motie aangenomen: "Japanners moeten stoppen met de jacht op walvissen, anders heeft dat consequenties voor hun handelsrelatie met Europa"

Europa eist van Japan dat het land stopt met de illegale jacht op walvissen. Een meerderheid van het Europees Parlement schaarde zich woensdag achter een motie die de Japanse walvisjacht veroordeelt en deze koppelt aan de handelsrelatie met Europa. De motie kwam tot stand op initiatief van de Partij voor de Dieren.

"Het Europese standpunt wordt met deze oproep aangescherpt. De Japanners moeten stoppen met de jacht op walvissen, anders heeft dat mogelijk consequenties voor hun handelsrelatie met Europa. Daarbij benadrukt Europa niet alleen dat de walvisjacht het voortbestaan van diersoorten bedreigt, maar erkent het ook nadrukkelijk dat walvisvaart ernstig en langdurig lijden van individuele dieren veroorzaakt," zegt Europarlementariër Anja Hazekamp.

Sinds 1986 geldt een internationaal verbod op commerciële walvisjacht, om de dieren te behoeden voor uitsterving. Japan respecteert dit verbod echter niet en jaagt tot op heden op walvissen, zogenaamd voor wetenschappelijk onderzoek. Ondanks het verbod doodde Japan tussen 1986 en nu meer dan twintigduizend walvissen. Gedurende het huidige seizoen slachtte Japan 333 walvissen af, waarvan tweehonderd zwangere. In de komende twaalf jaar willen de Japanners nog eens zo’n vierduizend walvissen vangen en doden.

Volgens de Internationale Walvisvaart Commissie en het Internationaal Gerechtshof is de Japanse walvisjacht illegaal en niet wetenschappelijk.

 

AddThis Social Bookmark Button


Vissen uit de film Finding Nemo ernstig bedreigd

De vissoorten uit de film Finding Nemo moeten dringend beter worden beschermd. Eén op de zes vissen uit deze film wordt met uitsterven bedreigd. Dit blijkt uit een onderzoek van IUCN (International Union for Conservation of Nature) en de Canadese Simon Fraser University.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com