Home Mens en Dier Mensen Europa eist einde Japanse walvisjacht

Europa eist einde Japanse walvisjacht

PvdD-motie aangenomen: "Japanners moeten stoppen met de jacht op walvissen, anders heeft dat consequenties voor hun handelsrelatie met Europa"

Europa eist van Japan dat het land stopt met de illegale jacht op walvissen. Een meerderheid van het Europees Parlement schaarde zich woensdag achter een motie die de Japanse walvisjacht veroordeelt en deze koppelt aan de handelsrelatie met Europa. De motie kwam tot stand op initiatief van de Partij voor de Dieren.

"Het Europese standpunt wordt met deze oproep aangescherpt. De Japanners moeten stoppen met de jacht op walvissen, anders heeft dat mogelijk consequenties voor hun handelsrelatie met Europa. Daarbij benadrukt Europa niet alleen dat de walvisjacht het voortbestaan van diersoorten bedreigt, maar erkent het ook nadrukkelijk dat walvisvaart ernstig en langdurig lijden van individuele dieren veroorzaakt," zegt Europarlementariër Anja Hazekamp.

Sinds 1986 geldt een internationaal verbod op commerciële walvisjacht, om de dieren te behoeden voor uitsterving. Japan respecteert dit verbod echter niet en jaagt tot op heden op walvissen, zogenaamd voor wetenschappelijk onderzoek. Ondanks het verbod doodde Japan tussen 1986 en nu meer dan twintigduizend walvissen. Gedurende het huidige seizoen slachtte Japan 333 walvissen af, waarvan tweehonderd zwangere. In de komende twaalf jaar willen de Japanners nog eens zo’n vierduizend walvissen vangen en doden.

Volgens de Internationale Walvisvaart Commissie en het Internationaal Gerechtshof is de Japanse walvisjacht illegaal en niet wetenschappelijk.

 

AddThis Social Bookmark Button

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


'Combinatie virus en parasiet nekt bijen'

Amerikaanse onderzoekers denken dat de meest waarschijnlijke oorzaak van het vooralsnog mysterieus verdwijnen van bijenvolken een combinatie is van een virus en een parasiet.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com