Home Mens en Dier Overige Stop de plofkip!

Stop de plofkip!

Van alle dieren die in Nederland voor vlees worden gehouden, scoort het vleeskuiken het slechtst op dierenwelzijn. Deze zogenaamde ‘plofkip’ is ontstaan door jarenlang doorfokken op steeds goedkoper vlees.  In 6 weken tijd wordt een kuikentje van 50 gram afgemest tot vleeshomp van ruim 2,2 kilo.

Deze snelle groei zorgt voor veel welzijnsproblemen: hart en longen kunnen de groei niet bijbenen. Gewrichten doen zeer en lopen is moeilijk. Door het leven in de eigen poep krijgen ze zweren op hun pootjes en borst. Daar komt nog bij dat de dieren met 20 anderen op een vierkante meter in een stinkende, donkere stal wonen. Meer weten over het leven van een vleeskuiken?

Daarom is Wakker Dier gestart met een nationale campagne om een einde te maken aan de verkoop van vlees van ‘plofkippen’. Wij vragen bekende A-merken en supermarkten om dit te vervangen door kip met minimaal 1 ster van het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming.

Een kip met 1 Beter Leven ster van de Dierenbescherming is een paar dubbeltjes duurder, maar had een beter leven. Ze is geen ‘plofkip’, maar van een ras dat langzamer groeit. In de stal heeft ze meer ruimte en er is een overdekte uitloop naar buiten. Voetzweren en borstpukkels komen nauwelijks voor, en antibiotica wordt alleen bij ziekte gebruikt.

Bij deze campagne maken wij gebruik van een breed scala aan publicitaire middelen, inclusief radio en televisie. Daarin zullen wij onder andere bedrijven die met ‘plofkip’ blijven werken, via reclameboodschappen publiekelijk aanspreken. Tevens zetten wij aanbieders die omschakelen in het zonnetje. Door deze aanpak verdween al eerder het kooi-ei uit het supermarktschap en kwam er een einde aan de verkoop van blank – bloedarmoede – kalfsvlees.
Bron: wakkerdier.nl

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen


Madagaskar schatkamer voor nieuwe soorten

Tussen 1999 en 2010 zijn op het eiland Madagaskar ruim 615 nieuwe plant- en diersoorten ontdekt. Dat is een gemiddelde van meer dan één ontdekking per week.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com