Home Mens en Dier Welvaart en Welzijn Nieuw fenomeen in goede doelen sector

Nieuw fenomeen in goede doelen sector

Een bijzondere fun deal in ruil voor een donatie aan een goed doel. Vandaag lanceert Cordaid Microkrediet een nieuw fenomeen in de goede doelen sector: Cordeals. De introductie van Cordeals haakt in op de trend dat Nederlanders steeds vaker online geld uitgeven aan fun aankopen.

Met Cordeals snijdt het mes aan twee kanten: je koopt een bijzondere deal en tegelijkertijd gebeurt er iets goeds met je euro’s. De opbrengst gaat namelijk naar een goed doel: Cordaid Microkrediet. Het doel van Cordeals is om doneren weer leuk te maken. De eerste Cordeal is vandaag uitgevoerd door tattookoning Henk Schiffmacher. Hij heeft op de ongeluksdag bij uitstek zeven gelukstatoeages gezet. In totaal zijn er honderd tatoeages beschikbaar. Iedere twee weken wordt er op www.cordeals.nl een nieuwe Cordeal aangeboden.

Cordeals brengt de fun terug in fundraising
Met de opbrengst van de Cordeals worden kleine ondernemers in ontwikkelingslanden gesteund en krijgen zij de kans om een zelfstandig bestaan op te bouwen. De Cordeals werken volgens een zelfde wijze als de grote aanbiedingenwebsites van tegenwoordig. Als er genoeg deelnemers zijn, of als het doelbedrag bereikt is, gaat de deal door. Als de deal doorgaat, ontvangt de deelnemer een Cordeal-voucher, het deelnamebewijs aan de deal. Mocht de deal niet doorgaan, dan hoeft er ook niets betaald te worden. Om de paar weken is er een nieuwe deal en de opbrengst van de Cordeals gaat naar projecten van Cordaid Microkrediet.

Het geld dat Henk Schiffmacher vrijdag de 13e met het zetten van zijn gelukstatoeages ophaalt, doneert hij aan het project van Maylen Balicucos, een Filipijnse Tilapiakweekster.

Schiffmacher: ‘Ik heb zelf jaren op de Filipijnen gewoond. De mensen werken er keihard en graag zou ik iets terugdoen voor een ondernemer daar. Maylen is lerares en ’s avonds verzorgt ze haar viskooien. Met microkrediet koopt ze voer en kan ze haar kwekerij uitbreiden met extra viskooien. Op deze manier kan ze meer geld verdienen, kan haar dochtertje naar de kleuterschool én kan ze voor haar ouders zorgen.’

De tweede Cordeal gaat eind januari van start en wordt gesponsord door Xander de Buisonjé. Hij komt met een unieke Valentijnsactie voor een gelimiteerd aantal personen. Via de website Cordeals.nl worden de Cordeals bekend gemaakt.

Cordaid Microkrediet
Cordaid Microkrediet is een fonds van Cordaid, en profiteert zo van bijna 100 jaar ervaring op het gebied van armoedebestrijding en het veranderen van machtsverhoudingen in ontwikkelingslanden. Cordaid verstrekt nu al zo’n 15 jaar microkredieten aan de allerarmsten, sinds 2006 via Cordaid Microkrediet.

 

 

AddThis Social Bookmark Button


Biodiversiteit krijgt prinses Irene als beschermvrouwe

HKH Prinses Irene van Lippe-Biesterfeld wordt de beschermvrouwe van de Coalitie Biodiversiteit 2010. 2010 is het VN-jaar van de biodiversiteit, waarin wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor het belang van de rijkdom van dieren, planten en organismen.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com