Vissen uit de film Finding Nemo ernstig bedreigd

De vissoorten uit de film Finding Nemo moeten dringend beter worden beschermd. Eén op de zes vissen uit deze film wordt met uitsterven bedreigd. Dit blijkt uit een onderzoek van IUCN (International Union for Conservation of Nature) en de Canadese Simon Fraser University.

Een team van zeebiologen van beide organisaties heeft onderzoek gedaan naar de drieband anemoonvis – de soort van hoofdrolspeler Nemo - en meer dan 1500 andere soorten die voorkomen in Finding Nemo. Alle soorten zeeschildpadden en meer dan de helft van alle hamerhaaien, makreelhaaien en arendsroggen die in de film voorkomen, zijn bedreigd.

Van de beenvisachtigen uit de film zijn de zeepaardjes het meest bedreigd. Twee van de vijf soortgenoten van filmkarakter Sheldon lopen het risico op uitsterven. De beesten hebben onder andere te leiden onder overbevissing en illegale handel.

“Door Nemo in kantooraquariums te plaatsen, door soep te trekken van haaienvinnen en door Sheldon als curiositeit te vangen en te verkopen, is de stand van deze soorten onder druk komen te staan”, zegt Loren McClenachan, hoofdonderzoeker aan de Simon Fraser University. “Het is ondenkbaar dat de karakters uit Nemo uitsterven, maar dat gaat gebeuren zonder aandacht voor de mariene biodiversiteit”.

Lichtpuntje is wel dat de drieband anemoonvis zelf niet in zijn voortbestaan wordt bedreigd.

 

AddThis Social Bookmark Button


Semporna hoogste marine biodiversiteit ter wereld

Record aantal soorten gevonden waaronder enkele nieuwe garnalen en krabben. De eerste resultaten van de Semporna Marine Ecological Expedition (SMEE) eind 2010 duiden erop dat Semporna wellicht de hoogste mariene biodiversiteit ter wereld herbergt.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com