Home Planeet aarde Klimaat Eerste nationaal klimaatevenement groot succes

Eerste nationaal klimaatevenement groot succes

Circa 10.000 mensen roepen op voor een stevig klimaatakkoord in Kopenhagen. ‘De wereld heeft nú een stevig klimaatakkoord nodig’ dat was de centrale boodschap op Beat The Heat Now in de Jaarbeurs vandaag. Muzikanten, wetenschappers, gasten uit ontwikkelingslanden en vele anderen deden ieder op eigen wijze een klemmend appèl op de politieke leiders om van Kopenhagen  een keerpunt te maken. Het evenement is massaal bezocht. Circa 10.000 mensen gaven gehoor aan de oproep van de brede coalitie van maatschappelijke organisaties, die samen  Beat The Heat Now organiseerden, om naar de Jaarbeurs in Utrecht te komen. Beat The Heat Now was onderdeel van een mondiale actiedag.

 

‘Het is duidelijk: Nederland wil dat het roer om gaat’, aldus Marc Cornelissen, poolreiziger en één van de woordvoerders van Beat The Heat Now. ‘De aandacht voor de klimaatverandering heeft zich de laatste jaren enorm verbreed, en dat zie je op dit grote nationale evenement terug’’, constateert Cornelissen. In Beat The Heat Now hebben milieu- én ontwikkelingsorganisaties elkaar gevonden. Vrouwenorganisaties, de vakbonden en kerken sloten zich aan, evenals vele artiesten die belangeloos optraden en zelfs speciale nummers schreven over het klimaat. Ook een aantal gerenommeerde bedrijven droeg hun steentje bij.

De speciale Kopenhagen Express maakte vandaag een succesvolle toer door Nederland (Amsterdam, Haarlem, Rotterdam, Breda, Den Bosch, Nijmegen, Utrecht). De trein is de ‘langst rijdende petitie ooit’. Hij is bestickerd met klimaatboodschappen van duizenden Nederlanders. De Kopenhagen Express brengt 200 Nederlanders vanaf Beat The Heat Now naar de klimaattop in Kopenhagen. De speciale trein keert 20 december rond 9.00 ‘s ochtends met alle gasten weer terug op Utrecht CS.
Bron: beattheheatnow.nl

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen


Semporna hoogste marine biodiversiteit ter wereld

Record aantal soorten gevonden waaronder enkele nieuwe garnalen en krabben. De eerste resultaten van de Semporna Marine Ecological Expedition (SMEE) eind 2010 duiden erop dat Semporna wellicht de hoogste mariene biodiversiteit ter wereld herbergt.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com