Home Planeet aarde Milieu Peking wil de ”intensiteit van CO2-uitstoot” verminderen

Peking wil de ”intensiteit van CO2-uitstoot” verminderen

China heeft voor het eerst doelen gesteld voor het verminderen van de uitstoot van broeikasgas. Peking wil de ”intensiteit van CO2-uitstoot” verminderen met 40 tot 45 procent. De vermindering geldt ten opzichte van 2005 en moet in 2020 bereikt zijn.

”Dit is een vrijwillig besluit van de Chinese overheid. Het is een grote bijdrage aan de wereldwijde pogingen om klimaatverandering tegen te gaan”, aldus een verklaring van de overheid.

Alleen China werkt met de term ‘intensiteit van CO2-uitstoot’, waardoor niet duidelijk is hoeveel emissie de maatregel op jaarbasis zal schelen. Het besluit van Peking werd al verwacht omdat de VS woensdag lieten weten in 2020 ongeveer 17 procent reductie te gaan bewerkstelligen ten opzichte van 2005.

De Volksrepubliek wil onder meer het gebruik van fossiele brandstoffen terugdringen, belasting gaan heffen en investeringen doen om de doelen te halen. Peking noemt de gestelde doelen ”bindend”. China stelt ”pragmatisch en effectief internationaal samen te willen werken”, als een ”verantwoordelijk land in ontwikkeling”, aldus een persverklaring van de overheid.

In de verklaring wordt ook opnieuw gehamerd op de eis van China dat het Westen geld vrij moet maken voor landen die moeite hebben zich aan te passen aan de klimaatverandering. Ook moet het Westen schone technologie overdragen aan arme landen en ambitieuze reductiedoelstellingen stellen.

Eerder donderdag werd bekend dat de Chinese premier Wen Jiabao in december de klimaattop in Kopenhagen zal bijwonen. Woensdag werd al bekend dat de Amerikaanse president Barack Obama op 9 december aanwezig zal zijn bij de klimaattop.

China is één van de belangrijke speler tijdens de top. Het land behoort tot de grootste vervuilers ter wereld en gaat de komende jaren door de industrialisatie vermoedelijk alleen nog maar meer broeikasgassen uitstoten.
Bron: okj.okkn.nl

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen


Nederlanders vinden nieuwe soorten op Borneo

Ruim 123 nieuwe plant- en diersoorten zijn de afgelopen drie jaar ontdekt in de oerwouden van Borneo. Ook Nederlanders deden er enkele bijzondere ontdekkingen, zo blijkt uit het rapport Borneo's New World - Newly Discovered Species in the Heart of Borneo dat het Wereld Natuur Fonds (WNF) vandaag publiceert.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com