Home Planeet aarde Milieu 100 miljoen kilo ingezamelde apparaten

100 miljoen kilo ingezamelde apparaten

Wecycle passeert de mijlpaal van 100 miljoen kilo ingezamelde elektrische apparaten. De Stichting NVMP heeft in 2010 meer dan 106 miljoen kilo elektrische apparaten en spaarlampen ingezameld en gerecycled. Dit is een stijging van bijna 30 procent en een mijlpaal voor de organisatie. Om deze extra glans te geven, wijzigt de Stichting NVMP vanaf vandaag haar naam in Wecycle.

De goede resultaten in 2010 zijn toe te schrijven aan meerdere factoren. Zo steeg de inzameling met name bij wit- en bruingoedwinkeliers. Meer dan 1.200 detaillisten hebben zich in 2010 geregistreerd voor exclusieve afgifte aan Wecycle. Wecycle heeft afgiftecontracten gesloten met alle gemeenten en een inzamelconvenant ondertekend met de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland. De stijging in de inzamelresultaten is het meest zichtbaar bij groot witgoedapparaten (bijv. wasmachines, vaatwassers, magnetrons) en kleine elektrische apparaten. Met name voor de laatste categorie vraagt Wecycle extra om de aandacht: nog steeds verdwijnt hiervan zo’n twee kilo per persoon in de vuilnisbak, zo’n 33 miljoen kilo per jaar.

Jan Vlak, directeur Wecycle, is verheugd over de forse stijging: “Wecycle garandeert dat alle apparaten die in ons systeem komen, verantwoord worden gerecycled. Hierdoor hoeven minder grondstoffen te worden onttrokken aan de natuur en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht. Gebruikte apparaten worden met de best beschikbare technieken gerecycled en komen niet terecht in de illegale export.” Wecycle rapporteert over de resultaten aan het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Recyclen doen we samen

De Stichting Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten gaat voortaan verder onder de naam Wecycle. Onder deze naam voert de Stichting NVMP al geruime tijd succesvolle communicatiecampagnes en inzamelacties. De inzameldoelstellingen gaan naar verwachting flink omhoog als gevolg van komende wijzigingen in de Europese regelgeving. Door de naam Wecycle ook te koppelen aan de organisatie, wil Wecycle verder werken aan bekendheid en nog hogere inzamelresultaten realiseren. De naam Wecycle onderstreept tevens dat inzamelen en recyclen een gezamenlijke inspanning vergt van bedrijfsleven, overheid, gemeenten en consumenten.

Over Wecycle

Wecycle organiseert de inzameling en recycling van elektrische apparaten en energiezuinige verlichting (e-waste). Wecycle wil zoveel mogelijk e-waste inzamelen en werkt hiervoor samen met gemeenten, kringloopbedrijven, de detailhandel, het onderwijs, clubs & verenigingen en consumenten. Wecycle zorgt in opdracht van producenten en importeurs voor verantwoorde inzameling en garandeert recycling met een hoog milieurendement. Meer informatie: www.wecycle.nl.

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen


Kiezen of Verliezen: Biodiversiteit te koop?

Wereldwijd wordt nu naar schatting zo'n 8 tot 10 miljard dollar per jaar besteed aan biodiversiteitbehoud. Dat is bij lange na niet genoeg. Ook behoud van biodiversiteit heeft een financieringstekort van vele miljarden! Er is dus meer geld nodig! Maar hoe komen we daar aan? Is dat een overheidstaak, of spelen bedrijven daarbij een rol?

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com