Home Planeet aarde Milieu Verankeren klimaatbeleid lastiger dan gedacht

Verankeren klimaatbeleid lastiger dan gedacht

Renske den Exter is de winnaar van de Milieuscriptieprijs 2012. Gemeenten zijn nog steeds zoekende naar het juiste klimaatbeleid. Dit blijkt uit onderzoek van Renske den Exter, in het kader van haar afstuderen voor de opleiding Urban Environmental Management aan de Wageningen Universiteit.

Met haar scriptie is zij winnaar geworden van de Rachel Carson Milieuscriptieprijs 2012. Deze prijs is gisteren, op de dag van de duurzaamheid, voor de 10e achtereenvolgende maal uitgereikt door de VVM, netwerk van milieuprofessionals.

De scriptie, getiteld ‘Climate Policy in Dutch Municipalities: Organisation, Policy, Implementation and Performance’, is voor zover bekend het eerste onderzoek waarin op nationaal niveau de grotere gemeenten (> 100.000 inwoners) met elkaar zijn vergeleken op de formulering, verankering en daadwerkelijke uitvoering van hun klimaatbeleid. De jury, voorgezeten door Prof.dr. Paquita Pérez van de Open Universiteit, noemt haar scriptie uitermate relevant en indrukwekkend. Opvallende conclusies zijn dat het klimaatbeleid in de meeste gemeenten niet goed is verankerd. Wel is er sprake van frontrunners en achterblijvers. Tevens wordt het gevaar van krimp in de gemeentelijke organisatie benoemd voor de verdere implementatie van de klimaatplannen.

De prijs is vernoemd naar Rachel Carson, waarvan dit jaar precies 50 jaar geleden het boek ‘Silent Spring’ uitkwam. Rachel Carson was een biologe en werd vooral bekend door haar boeken en haar strijd voor de bescherming van het milieu.

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen


Campagne biodiversiteit EU

Als bijen verdwijnen, kost het miljoenen om hun werk over te nemen. Zij doen het gratis! Wij zijn afhankelijk van alles wat leeft om ons heen. Die oneindige variëteit aan dier- en plantsoorten staat bekend als biodiversiteit.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com