Home Planeet aarde Milieu Europarlement: Maak werk van klimaatbeleid

Europarlement: Maak werk van klimaatbeleid

De milieucommissie van het Europees Parlement wil dat de Europese Unie werk maakt van een ambitieuzer klimaatbeleid. Het moet z'n eigen doelen voor CO2-reductie verhogen en landen mogen niet langer met een veto klimaatbeleid blokkeren, vindt ook GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout. Eickhout zal in december deelnemen aan de internationale klimaattop in Doha.

Eickhout: “Op de huidige voet doorgaan, betekent dat we aan het eind van deze eeuw in een wereld leven die zes graden warmer is: het ergst denkbare scenario met grote kans op nog meer onvoorspelbaar en extreem weer, zoals recent aan de oostkust van de Verenigde Staten.”

Volgens recent onderzoek haalt Europa haar eigen doel van twintig procent reductie van CO2-uistoot dit jaar al. “Daarom moeten we de doelen aanscherpen, anders blijft Europa tien jaar stilstaan en komen we nooit tot vijfennegentig procent reductie in 2050”, aldus Eickhout. “En als we zelf niks doen, kunnen we moeilijk van andere landen, zoals China en de VS, eisen dat ze wel stappen zetten.”

De klimaatcommissie stelt ook voor dat de Europese milieuministers voortaan besluiten goedkeuren met een gekwalificeerde meerderheid. Eickhout: “Radicale en snelle klimaatactie is nodig, maar de Europese ministers wachten vergeefs op goedkeuring van de zwakste schakel voordat ze een stap vooruit zetten. Polen hangt bij elk klimaatdossier aan de rem en vertraagt de boel onnodig. Tijd die wij niet hebben; elk jaar wordt het duurder en moeilijker om gevaarlijke klimaatverandering te stoppen.”

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen


Sumatraanse olifant zwaar onder druk

De Sumatraanse olifant dreigt binnen een generatie uit te sterven. Het voortbestaan van deze ondersoort van de Aziaitische olifant komt steeds verder onder druk te staan omdat het leefgebied van het dier in rap tempo verdwijnt.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com