Home Planeet aarde Milieu Plastic Soup Foundation opent jachtseizoen op zwerfafval

Plastic Soup Foundation opent jachtseizoen op zwerfafval

Heel Nederland kan mee jagen op www.trashhunters.org - Met mobiel in de hand en camera in de aanslag kan heel Nederland vanaf nu de strijd aangaan met zwerfafval. De ‘Big Five’ plastic verpakkingen - grote en kleine petflessen, kartonnen pakjes, blikjes en pouches - die als afval in het milieu terechtkomen, dragen bij aan een groot milieuprobleem: de plastic soep. De Plastic Soup Foundation start vandaag een campagne genaamd Trash Hunters. Hierbij roepen wij op in beeld te brengen wat er op straat ligt en dat meteen ook op te ruimen.

Hoeveel duizenden kilo’s zwerfafval er momenteel op de stoepen liggen en de milieu-impact hiervan is onbekend: er is nog nooit grootschalig onderzoek naar gedaan. Om hier inzicht in te krijgen, lanceert de Plastic Soup Foundation vandaag deze nieuwe campagne. Via de website www.trashhunters.org roept de foundation iedereen op zich aan te melden als Trash Hunter. ‘Jagers’ kunnen hier foto’s naar toe sturen van zwerfafval dat zij op straat tegenkomen. Door aan te geven wat ze hebben gevonden en waar, kan de Plastic Soup Foundation cijfers verzamelen over zwerfafval en laten zien hoe groot dit probleem werkelijk is. Natuurlijk is het ook de bedoeling dat de hunters het gevonden afval meteen opruimen.

In de afgelopen weken zijn een aantal Mystery Trash Hunters al op jacht geweest, waaronder de Tweede Kamerleden Yasemin Cegerek (PvdA), Stientje van Veldhoven (D66) en Carla Dik-Faber (Christenunie). Andere hunters waren onder anderen Olympisch kampioen en ambassadeur van de Plastic Soup Foundation Dorian van Rijsselberghe, couturier Monique Collignon en Goede Tijden Slechte Tijden actrice Caroline de Bruijn.

Op basis van de meer dan 6000 foto’s die de Mystery Hunters maakten, blijkt dat grofweg de helft uit blikjes bestaat, een kwart uit plastic flesjes en het laatste kwart uit kartonnen pakjes en pouches. Drankverpakkingen waar statiegeld op zit (grote PET-flessen en bierflesjes) worden nauwelijks gevonden. Dat percentage is verwaarloosbaar.

Redbull is het meest gevonden drankmerk met 12% van de gevonden items. Dit energiedrankje wordt gevolgd door Coca Cola en Heineken. Voor de top 10 van gevonden merken kijkt u hier: http://www.trashhunters.org/zwerfafval-top-10-per-merk/

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen


Sumatraanse olifant zwaar onder druk

De Sumatraanse olifant dreigt binnen een generatie uit te sterven. Het voortbestaan van deze ondersoort van de Aziaitische olifant komt steeds verder onder druk te staan omdat het leefgebied van het dier in rap tempo verdwijnt.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com