Home Planeet aarde Overige ‘Het Duurzaamheidcongres’ in het Evoluon

‘Het Duurzaamheidcongres’ in het Evoluon

In Eindhoven en Den Haag wordt gevierd dat dit jaar Het Handvest van de Aarde (The Earth Charter)10 jaar bestaat. Het Handvest is een oproep voor een duurzame, rechtvaardige en vreedzame toekomst. Of het nu gaat om duurzaamheid, millenniumdoelstellingen of ‘people –planet –profit’; onze gezamenlijke toekomst staat centraal. Het leefbaar houden van onze economische, ecologische, sociaal-politieke en culturele wereld voor de toekomstige generaties is een enorme uitdaging. Creatieve en innovatieve oplossingen zijn een onderdeel van onze noodzakelijke transitie naar duurzaamheid. Steeds vaker slaan samenleving, bedrijfsleven en politiek de handen in een.

Inspiration Days 2010 Eindhoven 26, 27 en 28 juni
Green Cross Nederland grijpt deze viering aan om i.s.m. VNB consulting en Het ICSE (Instituut for Sustainable Excelence) in Eindhoven Inspiration Days 2010, een meerdaags duurzaamheids
publieksevenement aan te bieden. Op dinsdag 29 juni vieren Earth Charter ambassadeurs Koningin Beatrix en Ruud Lubbers dit samen met 200 genodigden uit binnen- en buitenland, waaronder ook
Green Cross voorzitter Rabbijn Soetendorp, ceremonieel op Het Vredes Paleis in Den Haag.

Programma Inspiration Days:
In Eindhoven is in het laatste weekeinde van juni een meerdaags publieksevenement op Het Lichtplein, Clausplein en Wilhelminaplein en in het Lichtgebouw bij het ICSE. Een weekeinde vol duurzaamheid en
inspirerende lezingen van Jacques Fresco en zijn beroemde Venus Project en van dr. Wubbo Ockels astronaut, hoogleraar en uitvinder met een heldere kijk op de toekomst.
Films, inspirerende lezingen en een informatie educatief programma voor jongeren met o.a. een debat o.l.v. Jean Paul Close (De Wereld van Morgen) en wedstrijd teken- en fotowedstrijd. Een vossenjacht, mobieltjesles, poppenkast. Een duurzame markt met presentaties van duurzame mobiliteit, een Jamsessie op zaterdagavond en op zondagsavond een concert van Het Tilburg Festival Orkest met een Latijns Amerikaans programma. Maandagavond The Canadian Brass(tickets voor beide concerten zijn via de Inspiration Days website te bestellen). Iedereen is van harte welkom in het centrum van Eindhoven in het weekeinde van 26 en 27 juni. Op maandag 28 juni voor het congres en het Earth Charter jubileumconcert op de maandagavond.
‘Het Duurzaamheidcongres’ in het Evoluon Aansprekende thema's zoals ethiek in de economie, aandeelhouderswaarde en duurzaam leiderschap met sprekers van topniveau zoals: Prof .Dr. Dr. Ervin Laszlo, Rudy Provoost, Jacques Fresco, Stef Kranendijk, Michael Braungart.
Zie website voor laatste update www.inspirationdays.nl

 

AddThis Social Bookmark Button


Semporna hoogste marine biodiversiteit ter wereld

Record aantal soorten gevonden waaronder enkele nieuwe garnalen en krabben. De eerste resultaten van de Semporna Marine Ecological Expedition (SMEE) eind 2010 duiden erop dat Semporna wellicht de hoogste mariene biodiversiteit ter wereld herbergt.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com