Home Planeet aarde Overige Earth Hour: oproep voor leefbaarheid aarde

Earth Hour: oproep voor leefbaarheid aarde

WNF: ‘Doe 31 maart ook mee aan de grootste campagne voor de aarde’. Earth Hour hult de wereld uur in het donker als oproep voor de leefbaarheidvan de aarde. Wereldwijd doven tijdens Earth Hour op zaterdag 31 maart om 20.30 uur weer miljoenen huizen, bedrijven en beroemde bouwwerken het licht om aandacht te vragen voor de leefbaarheid van onze aarde.

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) roep iedereen op om mee te doen. In Nederland zullen, naast veel mensen thuis en organisaties, ook dit jaar weer bekende gebouwen een uur lang het licht uitdoen.

Earth Hour is in zes jaar uitgegroeid tot ’s wereld grootste campagne voor de aarde. Door massaal het licht te doven wordt de wereld opgeroepen duurzaam om te gaan met alles wat de natuur ons geeft, zoals water, voedsel, grondstoffen en het klimaat. Vorig jaar bereikte Earth Hour honderden miljoenen mensen in 135 landen. Ook doofde het licht van bijvoorbeeld de Tafelberg in Kaapstad, de Eiffeltoren in Parijs, de Big Ben in Londen, het Olympisch stadion Bird’s Nest in Beijing, de Empire State Building in New York en het Christusbeeld in Rio de Janeiro. In Nederland gingen onder meer de Utrechtse Dom, de Erasmusbrug in Rotterdam en het Rembrandtplein in Amsterdam 'op zwart’. De komende weken wordt bekend welke gebouwen in Nederland dit jaar deelnemen.

Toekomst
De zevende editie van Earth Hour staat in het teken van acties die ook na de campagne mogelijk zijn om de aarde door te geven. Naast één keer per jaar het licht uitdoen, kan iedereen elke dag helpen aan een betere toekomst voor de planeet. Daarvoor staat het plusje in het logo. Astronaut en WNF-ambassadeur André Kuipers is het boegbeeld van Earth Hour in Nederland. Hij cirkelt voor de tweede keer rond de aarde en ziet vanuit de ruimte met eigen ogen hoe bijzonder en kwetsbaar onze aarde is.

Evenement
WNF maakt nog bekend hoe de Earth Hour-campagne dit jaar er uit ziet en in welke stad een fascinerend evenement plaats vindt. Op haar website heeft WNF een speciale pagina ingericht: www.wnf.nl/earthhour. Daar kan iedereen zich inschrijven voor deelname aan Earth Hour en voor de nieuwsbrief. Vanaf maart komt iedere deelnemer op de site als een ster aan de hemel te staan. 
Bron: wnf.nl

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen


Sea the Truth waarschuwt tegen uitsterven ....

Sea the Truth waarschuwt tegen uitsterven vissoorten door overbevissing . In de week dat experts van de Verenigde Naties waarschuwen dat het uitsterven van oceaanvissen dreigt binnen 40 jaar, heeft de Nicolaas.G.Pierson Foundation haar nieuwe documentaire gepresenteerd in een uitverkocht Tuschinski.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com